Оладки з кабачків без яєць
Кабачок – це безперечно вегетаріанський овоч: у ньому поєднується величезна кількість вітамінів і мікроелементів, він легко засвоюється організмом, а також містить невелику кількість калорій і багато води.
А найголовніше, має приємний ненав’язливим смаком, завдяки якому з овоча можна приготувати безліч різноманітних страв, поєднуючи його як з іншими овочами, так і з зерновими, бобовими та грибами!
Крім всім відомої кабачкової ікри, з цього овоча прийнято готувати оладки або вегетаріанські (пісні) котлети, які з легкістю можна приготувати навіть без яєць! А також цукіні можна додавати в пироги, пиріжки, супи, овочеві гарніри або запіканки.
Що не кажи, але овоч, насправді, універсальний. Ще одне підтвердження тому – жителі Провансу, які використовують в їжу не тільки плід, а й квіти кабачка. У цій частині Франції дуже популярна страва з фаршированих квітів цукіні.
Отже, щоб приготувати кабачкові оладки без яєць, нам знадобиться:
- 2 кабачка (цукіні) середнього розміру
- 2-4 ст. л. борошна
- 1/4 ст. л. меленого чорного перцю
- 2-3 ст. л. рослинного масла
- сіль за смаком
Як приготувати веганські кабачкові оладки:
Кабачки натерти на великій тертці.
Додати сіль і відставити убік на 4-5 хв., Щоб овочі пустили сік. Через 5 хв. віджати кабачковий фарш від води.
Злив сік, всипати 2-3 ст. л. борошна до кабачків і ретельно перемішати. Залежно від якості і сорту – може знадобиться різну кількість борошна.
Знову додати сіль і спеції за смаком. Зазвичай, достатньо лише 1/4 запашного перцю. Також можна додати на вибір: куркуму, асафетиду, масалу, зерна коріандру або порошок кардамону.
Важливо, щоб з фаршу було зручно зліпити котлетки.
Розігріти рослинне масло на сковороді і викласти оладки.
Обсмаживши з одного боку до рум’яної скоринки – перевернути на іншу сторону і накрити кришкою. Найкраще, викладати оладки на сковороду тонким шаром, щоб овочі встигли прожаритися і борошно «схопилася».
Готові кабачкові оладки викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло. А потім викласти на тарілочку і присипати зеленою цибулею або подрібненим часником.
Подавати оладки з кабачків можна зі свіжими овочами та зеленню, а також до будь-якого овочевого гарніру або каш. Також можна звернути кабачкові котлетки в лаваш або тонкі скибочки хліба, додавши до бутерброду веганські сметану або вегетаріанський соус песто.
Смачного!