Свинина на пару

Свинина на пару виходить ніжною, соковитою і в рази корисніше, ніж смажене м’ясо на пательні. Пропонуємо порційно в конвертиках з фольги приготувати відбивні шматочки м’яса з сиром і помідорами.

Свинина на пару

Свинина на пару

Наша свідомість звідкись ззовні ввібрало один зі стереотипів, що корисна і низькокалорійна їжа – це прісно і несмачно. Погодьтеся, у багатьох з вас виникали подібні асоціації. А вже про стравах парової кухні і поготів. Пропонуємо вам приготувати відбивні на пару і переконатися, що це однаково і корисне, і дуже смачна страва.

рецепт в фользі в мультиварці

Якщо потрібен гарнір, приготуйте його одночасно з м’ясом. Додайте в конвертик до відбивної з помідором і сиром нарубану кубиками сиру або відварену до напівготовності картоплю. Тоді вб’єте махом двох зайців.

Складові:

  • м’ясне філе (нежирна корейка) – 8 шматочків,
  • сир твердий – 150 грам,
  • помідори – 4 штуки,
  • часник – 2 зубчики,
  • сіль,
  • спеції,
  • сметана – за бажанням,
  • вода – 0,5 літра.

Процес приготування:

Перш, ніж приступити до приготування відбивних на пару, промийте м’ясо в проточній воді, обсушити і наріжте його на пластинки товщиною приблизно як на стейки або трохи тонше. Важливо, щоб м’ясо було нежирним, адже ми все ж говоримо про приготуванні низькокалорійної їжі. Ви можете попередньо помістити шматочки свинини в маринад, наприклад, в кефір, йогурт, гірчицю або соєвий соус (тоді вони будуть ще більш м’якими і соковитими), а можна їх злегка відбити. Не забудьте додати спеції і часник. У тому випадку, якщо ви сумніваєтеся на рахунок соковитості майбутнього страви, можете додати в конвертик до кожної відбивної трохи сметани.

Підготуйте помідори. Вимийте їх і наріжте тонкими кружальцями. Наріжте сир пластинками. Ви так само можете придбати готову сирну нарізку, тоді процес приготування кілька спроститься.

Тепер потрібно на лист фольги помістити по порционному шматочку м’яса.

Відбивні на пару

На відбивну або стейк укласти томати і сир. Згорнути окремо кожен конверт.

Томати сир стейк

Помістити згорточки з відбивними на яруси пароварки або, як на фото, спеціальний контейнер мультиварки. У чашу залити необхідну кількість води і встановити режим «варіння на пару» на 25 хвилин.

Свинина на пару в мультиварці

Сир розплавиться, а сік помідорів зроблять філе соковитим. Після закінчення зазначеного часу ви зможете з задоволення спробувати це просте в приготуванні блюдо. Подавати його краще за все зі свіжими овочами.

Свинина на пару

Поради господині

Якщо ви вирішили готувати повністю дієтичне блюдо, то замість картопляного гарніру візьміть ріпу або корінь селери. Присмачите спеціями і упакуйте або в окремо згортку, або готуйте з м’ясом.

Смачного!

Ніколи не пізно пробувати нове і міняти свої кулінарні пристрасті. Світ кулінарії так різноманітний!