Цей пікантний, приголомшливо смачний соус зі сметани можна подавати до будь-яких м’ясних або рибних страв. Сметанний соус відмінно поєднується за смаком з вареними або обсмаженими пельменями, а також з соковитим біфштексом або запеченої куркою.
Потрібно зауважити, що технологія приготування соусу досить проста і головне, "швидка", так як його рецептура містить трохи інгредієнтів. Саме тому його краще готувати перед подачею на стіл на одну порцію. Але якщо потрібно, соус цілком може зберігатися 24 години в прохолодному місці в закритій ємності.
Сметанний соус рецепт з фото крок за кроком
Основний інгредієнт соусу – це хороша сметана жирністю не менше 20%. Дуже смачний соус виходить з домашньої густої сметани, тоді він має більш гладку консистенцію і тонкий смак. Якщо сметана менш жирна або рідкувата, її попередньо потрібно відсадити на марлю, щоб за пару годин з неї витекла велика частина сироватки, тоді основа буде густішим.
Для пікантності смаку в сметану додається часник і подрібнену зелень (петрушка, кріп, базилік), а ось твердий сир надає особливий, вершковий, ніжний смак і ситність. Спеціально для читачів сайту Хороші Рецепти розповімо і покажемо
як приготувати сметанний соус з часником і сиром
Складові:
- сметана (жирність не менше 20%) – 200 мл,
- сир (твёрдосортний) – 100 г,
- зелень (кріп або базилік, свіжа) 4-5 гілок,
- часник – 2 зубчики,
- сіль (морська, дрібна) – за смаком.
Процес приготування:
Підготовлену сметану (якщо є необхідність, відкидають її на пару годин в марлевий мішок, щоб прибрати зайву рідину) поміщаємо в миску. Трохи збиваємо її віночком, щоб маса стала більш повітряної. Промиваємо зелень, просушують і дрібненько нарізаємо.
Очищений від лушпиння часник тиснемо за допомогою Часничниці або просто натираємо на тертці.
Потім подрібнюємо на дрібній тертці твердий сир і додаємо до маси.
Гарненько вимішуємо всі інгредієнти і наш соус готовий.
Смачного!
Сметанний соус рецепт з фото від Лесі Старинської спеціально для сайту Хороші рецепти.