Відбивні з грибами і сиром в духовці



Смачне і просте м’ясну страву на обід або вечерю – відбивні з грибами і сиром. Зазвичай використовуються печериці, але ви можете використовувати і інші гриби – гливи, лісові (маслюки, опеньки, білі). У разі використання лісових грибів вони попередньо повинні пройти термічну обробку, тобто вам потрібно проварити їх з цілою цибулиною в підсоленій воді протягом півгодини. Печериці і гливи використовуйте сирими. З приводу сиру особливих вимог немає – він повинен добре плавитися. Виберіть його на свій розсуд – сир може бути солоним, прісним, зі спеціями і прянощами.

Відбивні з грибами і сиром

Відбивні з грибами

Чим вас може зацікавити цей рецепт відбивних зі свинини? Будемо готувати відбивні в духовці. Максимум користі, мінімум рухів тіла. Немає жирних бризок на кухні.

Свинина – не обов’язковий інгредієнт, можете використовувати яловичину, курку, індичку.

рецепт відбивних в духовці

Складові:

  • 300 г свинини,
  • 70 г твердого сиру,
  • 70 г грибів,
  • 6 ст.л. сметани (майонезу),
  • 1 ч.л. солі,
  • 0,5 ч.л. спецій,
  • 3 ст.л. рослинного масла,
  • 1 цибулина.

Процес приготування:

Почнемо приготування відбивних з обробки м’яса. Знадобиться свиняча відбивна, її потрібно обмити і обсушити, потім розрізати на 3-4 стейка. Розкладіть стейки на дошці і накрийте їх харчовою плівкою, щоб під час відбивання не летіли бризки. Відбийте м’ясо з двох сторін кулінарним молотком.

Гриби помийте і наріжте невеликими шматочками або тоненькими пластинками. Відварені лісові гриби також наріжте дрібно, якщо використовуєте їх. Ріпчасту цибулину потрібно почистити і дуже дрібно нарізати. Твердий сир натріть на крупну або дрібну тертку. На цьому підготовчі роботи закінчені.

Запікати відбивні з сиром і грибами будемо в духовій шафі. Візьміть деко і змастіть його поверхню рослинним маслом, зручно скористатися кулінарної пензликом. Потім викладіть шматочки м’яса, підсолити кожен з них і присипте спеціями. Змастіть м’ясо сметаною або майонезом довільній жирності. Викладіть цибулю, а зверху гриби. Надішліть деко в розігріту духовку і випікайте при температурі 200 градусів протягом 35 хвилин. Через зазначений час викладіть зверху на відбивні тертий сир і залиште м’ясо в духовці ще на 10 хвилин.

Подавайте запечені відбивні зі свинини з грибами і сиром в гарячому або теплому вигляді, на загальному блюді або порційно. Перед подачею прикрасьте свіжою зеленню. Дуже добре поєднується з гарніром з картоплі або салатом зі свіжих овочів. Смачного!

Відбивні з грибами і сиром

Автор рецепта і фото: Юлія Смирних