Вінегрет з оселедцем



Пропонуємо приготувати не класичний вінегрет із солоною капустою і оселедцем. Заправити такий простий і смачний салат з буряком можна олією або майонезом. У рецепті можна використовувати будь-яку рибу, не тільки оселедець, наприклад, скумбрію (як солону, так і копчену), червону рибу (лосось, горбушу, кету, форель). Тобто в залежності від білкового компонента блюдо може вийти бюджетним або святковим.

Вінегрет з оселедцем

Вінегрет з оселедцем

Прийнято вважати, що вінегрет це споконвічно російська салат. Але це не зовсім так, справа в тому, що практично до 18 століття, наші предки вважали за краще вживати в їжу, всі овочі окремо один від одного, тобто вони не готували салати, а якщо все окремо. І тільки завдяки реформам Петра I в нашу країну прийшла традиція змішувати інгредієнти і вживати їх у вигляді салату.

В інших країнах теж знають про вінегрет, але в кожній національній кухні варіюються інгредієнти, наприклад, буряк, відсутня в салатах в багатьох кухнях, а ось у нас вона вважається королевою вінегрету. Але сьогодні мова піде не про буряк, а про оселедця, якщо бути точніше, то про вінегреті з оселедцем.

Цей різновид вінегрету придумали німці, сьогодні, і ми з вами спробуємо нову інтерпретацію улюбленого вінегрету. Смачно, пікантно і дуже незвично!

Для того щоб приготувати салат з буряка з оселедцем вам пропонується невеликий список продуктів, який ви можете урізноманітнити на ваш смак. До складу можна включити зелений горошок, маринований огірок, свіже або квашене яблуко, гірчицю, оцет, відварну картоплю, консервовану квасолю, сухарики та ін.

Будемо раді вашим коментарям і обговоренню запропонованого а-ля вінегрету. Можливо, придумаємо новий рецепт.

Складові:

  • Малосольний оселедець (жирна) – 1 штука (філе);
  • Буряк (відварна або печена) – 1 штука (велика);
  • Морква (відварна або печена) – 2 штуки (середні);
  • Квашена капуста (можна замінити свіжою або маринованої) – 200 грам;
  • Ріпчасту цибулю – 1 головка;
  • Оливкова олія (для заправки) 2 – 3 ст. ложки;
  • Чорний мелений перець за смаком;
  • Сіль за смаком;
  • Свіжа зелень за бажанням.

Процес приготування:

Почнемо з того, що відваримо або запекти овочі. Якщо ви варите буряк давно звичним для вас спосіб на плиті, то можемо порекомендувати вам хитрий спосіб варіння буряка, щоб каструля залишилася чистою. Для цього начисто вимитий буряк покладіть в целофановий пакет, міцно зав’яжіть і опустіть у воду, варіть до готовності.

Тепер, коли овочі варяться, можна зайнятися не зовсім «чистим справою – чищенням оселедця. Видаліть кістки, шкіру і хвіст будь-яким зручним для вас способом. Філе оселедця наріжте кубиком. Приємним бонусом для багатьох буде ікра або солоні молочко в салаті.

Вінегрет з рибою

Для того щоб цибуля в салаті не гірчить, його потрібно попередньо залити окропом. Спочатку очистіть цибулю, потім наріжте його кубиком або тонкими півкільцями і після залийте окропом. Залиште на кілька хвилин, потім злийте воду.

В якості додаткового інгредієнта ми будемо використовувати яблуко, з якого слід видалити серцевину і нарізати його кубиком, відповідно, як і інші інгредієнти для вінегрету.

Відварну буряк і морква остудіть і очистіть. Потім наріжте відварені овочі кубиком.

Складіть всі інгредієнти в глибоку миску і додайте квашену капусту.

Вінегрет з солоною капустою

Додаємо за смаком сіль і чорний мелений перець, заправляємо салат олією і перемішуємо. Прикрашаємо салат свіжою зеленню або шматочком яблука. В якості заправки можна використовувати смачне і ароматне нерафінована олія різних сортів (лляне, виноградних або гарбузових кісточок).

Вінегрет з оселедцем

Даний варіант салату можна назвати низькокалорійним, але для збільшення поживності, на ваш смак можете додати бобові, горошок або квасоля.

Не дивлячись на всю простоту салату, цим вінегретом можна прикрасити новорічний стіл. Справа в тому, пісний стіл в зимове свято зараз не рідкість. А ще, наступаючий рік – Рік Мавпи, яка за своєю суттю є вегетаріанкою, тому візьміть на олівець даний рецепт.

Не бійтеся експериментів! Смачного!