Дуже часто ми, жінки ще перебуваючи на роботі, замислюємося над питанням: що ж приготувати на вечерю? Хочеться, щоб було смачно, при цьому швидко, а ще й оригінально. Свинина під шубою – пропонований фото рецепт відповідає всім цим критеріям. Це дуже ситне блюдо з м’яса з грибами і сиром, яке можна приготувати на вечерю в будні дні (його приготування не займе багато часу, всього 15 хвилин на підготовку основних інгредієнтів), а так само дуже добре підійде до святкового столу.
Свинина під шубою в духовці
як приготувати м’ясо під шубою покроковий фото рецепт
Дуже часто корейка виходить сухуватою, а приготована подібним чином вона виходить дуже соковитою і ніжною. Так, звичайно, для жінок, що стежать за своєю фігурою, це блюдо порекомендувати не можна, зате чоловіки від нього будуть в захваті. Отже, беріть собі на озброєння цей рецепт.
Складові:
- свиняча м’якоть (корейка) 500 г;
- гриби (свіжі або заморожені) 400 г;
- цибуля ріпчаста 3 середні головки;
- сир 70 г;
- часник 2-3 зубки;
- майонез 3-4 ст. л .;
- сіль перець.
Процес приготування:
Спочатку необхідно підготувати м’ясо і гриби. Для цього корейку (або будь-яку іншу частину філе тушки) ретельно помити, промокнути паперовим рушником і видалити зайвий жир. Нарізати тонкими довгими брусочками (обов’язково поперек волокон), приблизно 1 х 5 см.
Гриби (у мене були звичайні лісові підосичники і білі, які восени я почистила, помила, нарізала брусочками і заморозила, що не відварюючи, взагалі гриби ніколи не відварюю заздалегідь) викласти в сковороду і залити водою, підсолити, довго гасити (хвилин 30), випарити всю воду і злегка обсмажити.
У жароміцний посуд налити пару ложок рослинного масла, викласти м’ясо, підсолити, поперчити (у мене свіжомелених суміш перців, ви можете використовувати свої улюблені спеції), додати добре подрібнений часник.
Цибулю порізати тонкими півкільцями і накрити їм м’ясо, злегка підсолити.
Поверх цибулі рівномірно розподілити обсмажені гриби.
Наступним шаром буде майонез.
Поставити в розігріту до 180-2000С духову шафу на 30 хвилин. Дістати і посипати натертим сиром, знову прибрати в духову шафу хвилин на 10 до зарум’янювання.
Соковите і ніжне м’ясо під шубою з сиру і грибів, приготоване в духовці, готове до подачі. Можна подати його з будь-яким гарніром (добре буде і з картопляним пюре, і з рисом), а можна просто з овочами або з салатом з будь-яких свіжих овочів. Завдяки грибам, це блюдо набуває дуже ніжну текстуру і якийсь особливий аромат.
Як приготувати смачне запечене м’ясо в духовці розповіла Анна Михайличенко, рецепт і фото автора.