Доброго часу доби, дорогі друзі! Нарешті настало літо і часу на підготовку практично не залишається, але побалувати сім’ю все- таки хочеться. А це означає, що прийшов час духовки! Так-так, саме духовки. Я ніяк не можу подружитися з мультиваркою, так як в ній не виходить така апетитна скоринка, як в духовці, а картопля навіть в режимі випічки виходить тушкованої. Сьогодні у мене для вас смачні свинячі реберця в духовці, поділюся своїм перевіреним рецептом. Готую їх одночасно з гарніром з картоплі в рукаві для запікання.
Свинячі реберця в духовці запечені з картоплею в рукаві
На базі цього рецепта можна приготувати як баранячі, так яловичі реберця з підкопченим ароматом.
рецепт реберець в духовці з фото
Складові:
- 1 кг картоплі,
- 700 гр свинячих ребер,
- приправа «Рідкий дим»,
- 2 помідори,
- 2 головки цибулі,
- сіль, перець, спеції – за смаком,
- вершкове мало (для того, щоб змастити форму для запікання).
Процес приготування:
Картопля моєму, чистимо, ріжемо на шматочки. Особливо смачно вийде, якщо картопля буде молода і дрібна, і запекти ми її цілком.
Цибулю чистимо, нарізаємо кільцями. Перемішуємо цибулю з картоплею, додаємо спеції і столову ложку рідкого диму.
Я частенько чула, що рідкий дим це отрута і краще натурального копчення немає нічого, але простудіювавши форуми і статті, я заспокоїлася – дана приправа у багато разів безпечніше природного копчення, так як практично не містить канцерогенів, смол і дьогтю. Все звичайно залежить від виробника, але в будь-якому випадку, в приправі всього цього менше, ніж в «натур продукт». А ще це величезна економія часу і сил. Але повернемося все ж до нашого процесу приготування. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом і викладаємо туди нашу картоплю, зверху акуратно накриваємо його порізаними кружальцями помідорів, солимо, перчимо.
Тепер підготуємо реберця. Я їх трохи відбила. Як бачите, м’яса у мене зовсім небагато. М’якоть я залишила на відбивні, а залишився на реберцям м’яса нам вистачить якраз на вечерю, не люблю розігрівати їжу і тому готую на один прийом.
Солимо, перчимо, змащуємо димком і накриваємо реберцями картоплю.
Щоб картопля швидше приготувалася, відправляємо нашу заготовку в рукав, а потім в духовку на 60 хвилин, готуємо запечені реберця при температурі 200 гр.
Ось і готовий наш вечерю. Смачного!
Як приготувати свинячі реберця в духовці розповіла Катерина Апатонова, рецепт і фото автора.