Баклажани з картоплею в духовці – найсмачніший рецепт!



Баклажани з картоплею в духовці – це смачне сезонне блюдо, яке досить просто приготувати. Ці два овоча відмінно поєднуються і вигідно підкреслюють смак один одного, так що в підсумку виходить дуже смачний обід або вечерю, при цьому коштує обід сущі копійки!

Овочеве рагу з баклажанами

Для того, щоб смак у картоплі і баклажанів в результаті був яскравіший, перш ніж відправити готуватися в духовку, я попередньо обсмажую овочі на сковороді на олії. І додаю побільше спецій. До речі, у мене сьогодні був пісний, дієтичний варіант, але ви, якщо любите, можете перед тим, як поставити овочі в духовку, додати трохи сметани і / або сиру. Буде теж дуже смачно.

А ось ще два чудових рецепта картоплі в духовці: з грибами в рукаві (виходить дуже соковитим, просочений грибним смаком), з чорносливом в пакеті для запікання, а ще можна приготувати дуже смачне рагу з картоплею і баклажанами у мультиварці (або в казанку)!

Складові:

  • Картопля – 500 г
  • Баклажан – 500 г
  • Цибуля – 1 великий
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія – ​​3-4 ст.л.
  • Спеції мелені: паприка, кайенский перець, чорний перець – за смаком
  • Бульйон (окріп) – близько 1 склянки

Смачна картопля з баклажанами в духовці

Готуємо овочі: чистимо цибулю, картоплю.

Баклажан теж можна почистити, але я використовувала з шкіркою.

промиті овочі

Баклажан ріжемо великими кубиками. Викладаємо на розпечене рослинна олія і на сковороді обсмажуємо приблизно хвилин 5 на середньому вогні – баклажан повинен зазолотитися. Солимо його.

Овочі на сковороді

Викладаємо в глибоку ємність, в якій потім можна буде відправити овочі в духовку. Я використовувала скляну каструльку.

Тепер кидаємо в сковороду нарізану картоплю і цибулю. Знову обсмажуємо на середньому вогні хвилин 6 – поки не зміниться колір у картоплі з цибулею.

Ріпчасту цибулю - карамелизация

Солимо картоплю і додаємо спеції.

Паприка і кайенский перець

Викладаємо до баклажанів. Перемішуємо, вливаємо приблизно склянку окропу (або овочевого бульйону), накриваємо кришкою і ставимо в гарячу духовку на 20 хвилин. На цьому етапі можна додати сметану і сир.

А через 20 хвилин виходить смачне і ароматне блюдо, яке відмінно йде з салатами зі свіжих овочів.

Дуже смачні річний гарнір.

Рецепт від Тетяни Ш. Приємного апетиту!