Баклажани з картоплею в духовці – це смачне сезонне блюдо, яке досить просто приготувати. Ці два овоча відмінно поєднуються і вигідно підкреслюють смак один одного, так що в підсумку виходить дуже смачний обід або вечерю, при цьому коштує обід сущі копійки!
Для того, щоб смак у картоплі і баклажанів в результаті був яскравіший, перш ніж відправити готуватися в духовку, я попередньо обсмажую овочі на сковороді на олії. І додаю побільше спецій. До речі, у мене сьогодні був пісний, дієтичний варіант, але ви, якщо любите, можете перед тим, як поставити овочі в духовку, додати трохи сметани і / або сиру. Буде теж дуже смачно.
А ось ще два чудових рецепта картоплі в духовці: з грибами в рукаві (виходить дуже соковитим, просочений грибним смаком), з чорносливом в пакеті для запікання, а ще можна приготувати дуже смачне рагу з картоплею і баклажанами у мультиварці (або в казанку)!
Складові:
- Картопля – 500 г
- Баклажан – 500 г
- Цибуля – 1 великий
- Сіль за смаком
- Рослинна олія – 3-4 ст.л.
- Спеції мелені: паприка, кайенский перець, чорний перець – за смаком
- Бульйон (окріп) – близько 1 склянки
Смачна картопля з баклажанами в духовці
Готуємо овочі: чистимо цибулю, картоплю.
Баклажан теж можна почистити, але я використовувала з шкіркою.
Баклажан ріжемо великими кубиками. Викладаємо на розпечене рослинна олія і на сковороді обсмажуємо приблизно хвилин 5 на середньому вогні – баклажан повинен зазолотитися. Солимо його.
Викладаємо в глибоку ємність, в якій потім можна буде відправити овочі в духовку. Я використовувала скляну каструльку.
Тепер кидаємо в сковороду нарізану картоплю і цибулю. Знову обсмажуємо на середньому вогні хвилин 6 – поки не зміниться колір у картоплі з цибулею.
Солимо картоплю і додаємо спеції.
Викладаємо до баклажанів. Перемішуємо, вливаємо приблизно склянку окропу (або овочевого бульйону), накриваємо кришкою і ставимо в гарячу духовку на 20 хвилин. На цьому етапі можна додати сметану і сир.
А через 20 хвилин виходить смачне і ароматне блюдо, яке відмінно йде з салатами зі свіжих овочів.
Дуже смачні річний гарнір.
Рецепт від Тетяни Ш. Приємного апетиту!