Телячі або яловичі реберця, мариновані в соєвому соусі і сметані, можна приготувати в домашніх умовах в духовці або мультиварці. А якщо біля вашого будинку є невеликий ліс, то сміливо беріть мариноване м’ясо і йдіть на природу готувати шашлик на багатті.
В цілому, процес маринування та приготування простий, тому впорається навіть не підготовлений кулінар. Маринувати м’ясо на кісточках необхідно приблизно 2 години. Але якщо готувати будете вдома, то можна трохи скоротити час. Запікання яловичих реберець в духовці у вас займе приблизно годину-півтора.
Яловичі реберця в духовці
Для страви краще взяти молоде м’ясо, воно ніжніше, та й ребра що такі великі, як у дорослої тварини. На ринку м’ясника бажано попросити нарубати їх довжиною 10-12 см. У домашніх умовах цей процес підготовки вимагає вправності і вміле володіння топірцем. Рідко яка жінка в даному варіанті обійдеться без чоловічої допомоги.
покроковий фото рецепт приготування запечених реберець
Складові:
- телячі реберця – 700 грамів,
- сіль за смаком,
- соєвий соус – 100 мл,
- сметана 15% 3-4 ст. ложки,
- коріандр – 1 ч. ложка,
- зелена цибуля 1-2 гілочки.
Процес приготування:
Наріжте стрічку реберець на середні шматочки, викладіть їх в миску, промийте під проточною водою.
Залийте в миску соєвий соус, додайте сіль і перемішайте шматочки ребер.
Додайте сметану. Підійде сметана навіть з найменшим відсотком жирності (10%) для маринаду. Звичайно, густу домашню сметану, яка за консистенцією нагадує масло, краще не використовувати. Магазинна сметана цілком підійде. Засипте спеції, які вам подобаються. Можна взяти чорний і червоний мелений перець, паприку, коріандр. Ці спеції не дають яскраво вираженого смаку, який зможе перебити смак м’яса. Залиште м’ясо маринуватися на 1-2 години. Можна готувати і відразу.
Сковороду або форму застеліть фольгою, викладіть реберця. Посипте зверху нарізаною зеленою цибулею. Можна використовувати заготовки з морозильної камери. Зверху накрийте ще одним листом фольги. Поставте форму в духовку і запікайте при температурі 180-190 градусів близько години. Хвилин за 5 до закінчення можна зняти верхню фольгу.
Яловичі реберця в духовці готові. Можна подавати до столу з овочами або гарніром.
Як приготувати яловичі реберця розповіла Хоновец Євгена