Куряче свинячі котлети



Пропоную спробувати курячо – свинячі котлети з підливою.

Куряче свинячі котлети

Курка зі свининою в цій страві з фаршу дуже добре доповнюють один одного. Томатно – вершковий соус, в якому вони потім гасяться, робить котлети дуже м’якими, ніжними і соковитими.

Котлети зі свинини і курки
Діти наминали такі котлети зі свинини і курки їх за обидві щічки!

Куряче свинячі котлети

Складові:

Для фаршу:

  • М’ясо (свинина) – 500 гр.,
  • Філе куряче (грудка) – 1 шт. (Приблизно 400 гр.),
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.,
  • Молоко – 50 мл,
  • Яйце 1-2 шт. (1 велике або 2 маленьких),
  • Часник – 1 зубчик,
  • Сіль, перець – за смаком,
  • Масло рослинне для смаження,
  • Борошно для обвалювання котлет.

Для підливи:

  • Вода – 200 мл,
  • Вершки – 100 мл,
  • Кетчуп – 5 ст. л.,
  • Борошно – 2 ст. л.,
  • Сіль за смаком.
  • Лавровий лист – 2 шт.,
  • Зелень – за смаком.

Для гарніру:

  • Гречана крупа – 2 ст.,
  • Вода – 4 ст.,
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Приготуємо кістлявий окорок. Куряче і свиняче м’ясо ретельно промиваємо, відокремлюємо пленочки, даємо стекти воді. Філе, цибулю і часник пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо у фарш зі свинини і курки молоко, яйця, сіль і перець. Все добре вимішуємо до однорідного стану.

На сковороду наливаємо рослинне масло, прогріваємо. Тим часом формуємо котлети, обвалюють їх у борошні і смажимо з обох боків до золотистої скоринки.

В окремій мисочці готуємо підливку до котлет. Змішуємо воду, вершки, кетчуп, сіль і борошно – виливаємо до котлет.

Даємо підливі закипіти, робимо повільний вогонь, додаємо лавровий лист, зелень, накриваємо кришкою і тушкуємо курячо – свинячі котлети хвилин 30-40 на повільному вогні.

Для гарніру в цей час відварюємо гречку в мультиварці або традиційним способом на плиті. Коли котлети з курки і свинини готові, подаємо порційно з гречаним гарніром.

За рецепт дякуємо Катерину Марутову.

Приємного Вам апетиту і хороших рецептів!