Пропоную спробувати курячо – свинячі котлети з підливою.
Курка зі свининою в цій страві з фаршу дуже добре доповнюють один одного. Томатно – вершковий соус, в якому вони потім гасяться, робить котлети дуже м’якими, ніжними і соковитими.
Діти наминали такі котлети зі свинини і курки їх за обидві щічки!
Куряче свинячі котлети
Складові:
Для фаршу:
- М’ясо (свинина) – 500 гр.,
- Філе куряче (грудка) – 1 шт. (Приблизно 400 гр.),
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.,
- Молоко – 50 мл,
- Яйце 1-2 шт. (1 велике або 2 маленьких),
- Часник – 1 зубчик,
- Сіль, перець – за смаком,
- Масло рослинне для смаження,
- Борошно для обвалювання котлет.
Для підливи:
- Вода – 200 мл,
- Вершки – 100 мл,
- Кетчуп – 5 ст. л.,
- Борошно – 2 ст. л.,
- Сіль за смаком.
- Лавровий лист – 2 шт.,
- Зелень – за смаком.
Для гарніру:
- Гречана крупа – 2 ст.,
- Вода – 4 ст.,
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Приготуємо кістлявий окорок. Куряче і свиняче м’ясо ретельно промиваємо, відокремлюємо пленочки, даємо стекти воді. Філе, цибулю і часник пропускаємо через м’ясорубку. Додаємо у фарш зі свинини і курки молоко, яйця, сіль і перець. Все добре вимішуємо до однорідного стану.
На сковороду наливаємо рослинне масло, прогріваємо. Тим часом формуємо котлети, обвалюють їх у борошні і смажимо з обох боків до золотистої скоринки.
В окремій мисочці готуємо підливку до котлет. Змішуємо воду, вершки, кетчуп, сіль і борошно – виливаємо до котлет.
Даємо підливі закипіти, робимо повільний вогонь, додаємо лавровий лист, зелень, накриваємо кришкою і тушкуємо курячо – свинячі котлети хвилин 30-40 на повільному вогні.
Для гарніру в цей час відварюємо гречку в мультиварці або традиційним способом на плиті. Коли котлети з курки і свинини готові, подаємо порційно з гречаним гарніром.
За рецепт дякуємо Катерину Марутову.
Приємного Вам апетиту і хороших рецептів!