Улюблений для всіх торт Панчо можна приготувати вдома, і це зовсім нескладно. Дуже смачний, соковитий і красивий торт прикрасить будь-яке свято або просто порадує вас на сімейному чаюванні. У цьому рецепті не використовуються яйця, що абсолютно ніяк не позначається на смаку або текстурі торта. У начинку я кладу банани, але також можна використовувати консервовані ананаси, персики, мандарини, вишню. Головне, дотримуватися принципу приготування – викладати все шарами.
Для цього торта підійде тільки жирна сметана не менше 20%, інакше крем вийде дуже, дуже рідкий і втече вниз. Але якщо раптом у вас виявиться під рукою баночка нежирної сметани, то використовуйте її для попереднього просочення бісквіта. Це зовсім не обов’язково робити, але торт вийде в підсумку більш вологим, більш просоченим.
СКЛАДОВІ:
- 1 стакан кефіру
- 1 склянка цукру
- 2 склянки борошна (або менше)
- 6 ст. л. рослинного масла
- 6 ст. л. Кероб (або какао)
- 1 ч. Л. соди
- 2 банана (або інші фрукти, ягоди)
З ягід і фруктів можна додати ананаси, вишню, ківі, черешню, чорнослив або чорну смородину – то, що має кислинку.
КРЕМ:
- 800 г сметани (жирність не менш 20%)
- 1 стакан цукру (або менше)
Для прикрас:
- 80 г вершкового масла
- 4 ст. л. Кероб (або какао)
- грецькі горіхи
Торт Панчо з волоськими горіхами і бананами
Додаємо соду в кефір. Кефір почне пінитися і підніматися. Чекаємо кілька хвилин.
Додаємо до кефіру масло, кероб (какао), цукор. Розмішуємо до тих пір, поки не розчиниться цукор. Потім додаємо просіяне борошно. Добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
Переливаємо тісто в форму. У мене форма розміром як аркуш А4. Прибираємо в духовку на 180 градусів на 30 хвилин.
Готовий корж розрізаємо на кубики. Можна наламати шматочки руками.
Сметану з’єднуємо з цукром і залишаємо на деякий час, щоб цукор розчинився.
Необов’язковий пункт.
Для просочення бісквіта я додатково використовувала 200 грам 15% сметани. Змішала її з 4 столовими ложками цукру і додала до бісквіту. Золоте правило цього торта: сметани багато не буває !!!
Банани ріжемо кружальцями.
Викладаємо перший шар кубиків за формою кола. Заливаємо кремом. Сметана повинна добре заповнити всі поглиблення.
Викладаємо шар бананів.
Повторюємо шари ще раз: кубики, крем, банани. Але тепер діаметр кола робимо поменше, тобто будуємо пірамідку.
Повторюємо втретє всі верстви.
Ложкою або невеликий лопаткою надаємо торту більш правильну форму. Бісквіт вже трохи просочився і його легко можна ущільнити, прибрати непотрібні виступи.
Тепер покриваємо торт рясно кремом.
Готуємо шоколад для прикраси. У підігріте рідке масло додаємо кероб (какао). Можна додати цукрову пудру, але не обов’язково.
Прикрашаємо наш тортик шоколадом і подрібненими волоськими горіхами.
Ставимо торт в холодильник на кілька годин. Крем за цей час повинен стати густим, щільним, і ще він перестане блищати, тому що корж забере у себе всю вологу. Найкраще прибрати торт в холодильник на ніч.
Наш вегетаріанський торт Панчо готовий. Зауважте, ми спекли його без яєць!
Смачного!