Торт Панчо з бананами – найсмачніший вегетаріанський торт

Улюблений для всіх торт Панчо можна приготувати вдома, і це зовсім нескладно. Дуже смачний, соковитий і красивий торт прикрасить будь-яке свято або просто порадує вас на сімейному чаюванні. У цьому рецепті не використовуються яйця, що абсолютно ніяк не позначається на смаку або текстурі торта. У начинку я кладу банани, але також можна використовувати консервовані ананаси, персики, мандарини, вишню. Головне, дотримуватися принципу приготування – викладати все шарами.

Торт без яєць

Для цього торта підійде тільки жирна сметана не менше 20%, інакше крем вийде дуже, дуже рідкий і втече вниз. Але якщо раптом у вас виявиться під рукою баночка нежирної сметани, то використовуйте її для попереднього просочення бісквіта. Це зовсім не обов’язково робити, але торт вийде в підсумку більш вологим, більш просоченим.

СКЛАДОВІ:

  • 1 стакан кефіру
  • 1 склянка цукру
  • 2 склянки борошна (або менше)
  • 6 ст. л. рослинного масла
  • 6 ст. л. Кероб (або какао)
  • 1 ч. Л. соди
  • 2 банана (або інші фрукти, ягоди)

З ягід і фруктів можна додати ананаси, вишню, ківі, черешню, чорнослив або чорну смородину – то, що має кислинку.

КРЕМ:

  • 800 г сметани (жирність не менш 20%)
  • 1 стакан цукру (або менше)

Для прикрас:

  • 80 г вершкового масла
  • 4 ст. л. Кероб (або какао)
  • грецькі горіхи

Торт Панчо з волоськими горіхами і бананами

Додаємо соду в кефір. Кефір почне пінитися і підніматися. Чекаємо кілька хвилин.

Молочні продукти в тісто

Додаємо до кефіру масло, кероб (какао), цукор. Розмішуємо до тих пір, поки не розчиниться цукор. Потім додаємо просіяне борошно. Добре перемішуємо, щоб не було грудочок.

какао

Переливаємо тісто в форму. У мене форма розміром як аркуш А4. Прибираємо в духовку на 180 градусів на 30 хвилин.

Готовий корж розрізаємо на кубики. Можна наламати шматочки руками.

Сметану з’єднуємо з цукром і залишаємо на деякий час, щоб цукор розчинився.

перетертий крем

Необов’язковий пункт.

Для просочення бісквіта я додатково використовувала 200 грам 15% сметани. Змішала її з 4 столовими ложками цукру і додала до бісквіту. Золоте правило цього торта: сметани багато не буває !!!

Банани ріжемо кружальцями.

кільця бананів

Викладаємо перший шар кубиків за формою кола. Заливаємо кремом. Сметана повинна добре заповнити всі поглиблення.

Викладаємо шар бананів.

Повторюємо шари ще раз: кубики, крем, банани. Але тепер діаметр кола робимо поменше, тобто будуємо пірамідку.

Повторюємо втретє всі верстви.

Ложкою або невеликий лопаткою надаємо торту більш правильну форму. Бісквіт вже трохи просочився і його легко можна ущільнити, прибрати непотрібні виступи.

Тепер покриваємо торт рясно кремом.

Готуємо шоколад для прикраси. У підігріте рідке масло додаємо кероб (какао). Можна додати цукрову пудру, але не обов’язково.

Шоколад з Кероб

Прикрашаємо наш тортик шоколадом і подрібненими волоськими горіхами.

Ставимо торт в холодильник на кілька годин. Крем за цей час повинен стати густим, щільним, і ще він перестане блищати, тому що корж забере у себе всю вологу. Найкраще прибрати торт в холодильник на ніч.

Наш вегетаріанський торт Панчо готовий. Зауважте, ми спекли його без яєць!

Смачного!