Щоб спекти смачний сметанний торт не складе багато праці. Бісквіт на торт готується з сметани, а ось крем робиться з згущеного молока, масла і сиру.
Основа прекрасно випікається як в духовці, так і в мультиварці будь-якої моделі, в якій є режим «Випічка». Потужність моделі значення не має, і на якість випічки впливати не буде. Потрібно лише орієнтуватися на обсяг чаші, якщо вона менше 3-х літрів, то час випічки необхідно буде збільшити на 10 хвилин.
сметанний торт
Так як до складу тесту входить сметана, то сам торт буде вологим, а не сухим, як класичний бісквіт, і тому його не потрібно буде додатково насичують. Можна буде прошарувати коржі кремом, розрізавши основу на три частини.
покроковий фото рецепт в мультиварці
Складові:
Для бісквіта на сметані:
- цукор – 2 склянки,
- яйце куряче – 3 шт.,
- вершкове масло (або маргарин) -100 г,
- сметана – 210 г,
- борошно пшеничне -2.5 склянки (320 г),
- розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- згущене молоко – 250 г,
- масло вершкове – 200 г,
- сир 80-100 м
Процес приготування:
Спочатку потрібно приготувати тісто на торт, а потім крем.
У глибоку миску потрібно всипати 2 склянки піску цукрового і влити 3 яйця.
Змішавши ці інгредієнти за допомогою міксера або віночка, додати розтоплений маргарин або масло.
Перемішати і викласти в масу 210 г сметани жирністю 20%. Якщо сметана буде 10-ти або 15% -ної жирності, то потрібно буде додати побільше борошна на 2-3 столових ложки.
Розмішати до однорідного стану і всипати 320 г борошна (це 2,5 склянки). Одночасно з борошном викласти і 1 чайну ложку або розпушувача, або гашеного соди.
Змішати всі інгредієнти. Тісто має вийти густим, але в той же час воно легко буде стікати з ложки.
Вилити тісто на сметані в мультіварочную чашу.
Виставити потрібну програму «Випічка» або «Мультіповар» (130 градусів) на 60 хвилин. Після почутого сигналу, не відкриваючи кришку, виставити ще 20 хвилин.
Так виглядає готовий сметанний корж в мультиварці.
Вийняти бісквіт на сметані з мультиварки, охолодити. Потім розрізати на три коржі.
Приготувати крем.
Збити 250 г згущеного молока з 200 г масла вершкового (розм’якшеного) і 80 г сиру.
Помилитися охолоджені коржі готовим густим кремом, укладаючи їх один на одного. Прикрасити сметанний торт топінгом.
Десерт охолодити кілька годин в холодильнику, а краще залишити на ніч.
Сметанний торт: рецепт і фото від Світлани