Сметанний торт



Щоб спекти смачний сметанний торт не складе багато праці. Бісквіт на торт готується з сметани, а ось крем робиться з згущеного молока, масла і сиру.

Основа прекрасно випікається як в духовці, так і в мультиварці будь-якої моделі, в якій є режим «Випічка». Потужність моделі значення не має, і на якість випічки впливати не буде. Потрібно лише орієнтуватися на обсяг чаші, якщо вона менше 3-х літрів, то час випічки необхідно буде збільшити на 10 хвилин.

сметанний торт

Сметанний торт з кремом із згущеного молока

Так як до складу тесту входить сметана, то сам торт буде вологим, а не сухим, як класичний бісквіт, і тому його не потрібно буде додатково насичують. Можна буде прошарувати коржі кремом, розрізавши основу на три частини.

покроковий фото рецепт в мультиварці

Складові:

Для бісквіта на сметані:

  • цукор – 2 склянки,
  • яйце куряче – 3 шт.,
  • вершкове масло (або маргарин) -100 г,
  • сметана – 210 г,
  • борошно пшеничне -2.5 склянки (320 г),
  • розпушувач – 1 ч. л.

Для крему:

  • згущене молоко – 250 г,
  • масло вершкове – 200 г,
  • сир 80-100 м

Процес приготування:

Спочатку потрібно приготувати тісто на торт, а потім крем.

У глибоку миску потрібно всипати 2 склянки піску цукрового і влити 3 яйця.

Рецепт торта зі сметаною

Змішавши ці інгредієнти за допомогою міксера або віночка, додати розтоплений маргарин або масло.

Збите масло для тесту

Перемішати і викласти в масу 210 г сметани жирністю 20%. Якщо сметана буде 10-ти або 15% -ної жирності, то потрібно буде додати побільше борошна на 2-3 столових ложки.

Борошно сметана в тісто

Розмішати до однорідного стану і всипати 320 г борошна (це 2,5 склянки). Одночасно з борошном викласти і 1 чайну ложку або розпушувача, або гашеного соди.

Тісто для сметанного торта

Змішати всі інгредієнти. Тісто має вийти густим, але в той же час воно легко буде стікати з ложки.

Торт зі сметанним кремом в мультиварці

Вилити тісто на сметані в мультіварочную чашу.

Тісто на сметані

Виставити потрібну програму «Випічка» або «Мультіповар» (130 градусів) на 60 хвилин. Після почутого сигналу, не відкриваючи кришку, виставити ще 20 хвилин.

Так виглядає готовий сметанний корж в мультиварці.

Сметанний корж в мультиварці

Вийняти бісквіт на сметані з мультиварки, охолодити. Потім розрізати на три коржі.

Бісквітний сметанний торт

Приготувати крем.

Збити 250 г згущеного молока з 200 г масла вершкового (розм’якшеного) і 80 г сиру.

Крем для торта зі сметани

Помилитися охолоджені коржі готовим густим кремом, укладаючи їх один на одного. Прикрасити сметанний торт топінгом.

сметанний торт

Десерт охолодити кілька годин в холодильнику, а краще залишити на ніч.

Сметанний торт: рецепт і фото від Світлани