Торт Черепаха

Цей торт відрізняється оригінальністю, так як для нього випікаються НЕ коржі, а невелике бісквітне печиво, яке потім занурюються в крем і збираються гіркою. Торт виходить ніжним, м’яким з приємним смаком сметанним кремом, а завершує все це пишність шоколадна глазур, який покривається вся поверхня торта.

Багатьом торт «Черепаха» знайомий з дитинства, адже його рецепт був в записних кулінарних зошитах практично кожної радянської жінки. Мами і бабусі регулярно балували дітей та онуків, а також гостей, цим чудовим десертом до чаю.

Абсолютно такий же торт як у наших мам і бабусь приготувати досить складно, але спробувати варто! Тим більше що всі інгредієнти для торта «Черепаха» прості і доступні, та й техніка приготування зовсім нескладна.

 торт Черепаха

торт Черепаха

покроковий фото рецепт

На підготовку складових торта і його збірку піде близько 1,5 години. А щоб десерт добре просочився, його потрібно залишити в холодильнику мінімум на чотири години або на ніч.

Складові:

Бісквітна основа:

  • 6 яєць,
  • 2,5 склянки борошна,
  • 1,5 склянки цукру,
  • 1 чайна ложка соди, гашене оцтом;

крем:

  • 500-600 г сметани жирності не менше 20%,
  • 200 г вершкового масла,
  • 1,5 склянки цукру;

Шоколадна глазур:

  • 100 гр. вершкового масла,
  • 6 столових ложок какао,
  • 6 столових ложок молока,
  • 8 столових ложок цукру.

Процес приготування:

Робота над тестом не займе багато часу. Протягом 2-3 хвилин збивайте яйця з цукром до утворення піни.

Торт Черепаха фото

Потім додаємо гашене оцтом соду і борошно. Замішуємо бісквітне тісто, за консистенцією нагадує сметану.

рецепт черепашки

Тепер будемо випікати бісквітні печеньки, з яких потім зберемо торт. На змащений маслом або застелений пергаментом деко виливаємо чайною ложкою тісто у вигляді невеликих коржів. Між ними потрібно залишати відстань, інакше вони зіллються в одну масу, так як тісто досить рідке. Печемо печиво в розігрітій до 180 градусів духовці по 5-7 хвилин.

рецепт черепахи

Всього вийде близько 6-8 листів печива. Заготовки прибираємо в рушник, щоб не затверділи.

Торт черепаха рецепт

Поки печеньки печуться, приготуємо крем. Вершкове масло кімнатної температури змішуємо з цукром.

Черепаха рецепт з фото

Починаємо додавати потроху сметану, інтенсивно заважаючи майбутній крем.

Торт черепаха рецепт з фото

Так додаємо всю сметану, крем в результаті вийде гладкий, досить густий. Прибираємо його на час в холодильник.

Рецепт торта черепаха в домашніх

Коли все печиво готове, можна приступати до складання торта. Вмочуємо кожну деталь в крем і накладаємо один на одного по колу.

Рецепт черепахи в домашніх умовах

В результаті збираємо торт гіркою. Кілька Бісквітики залиште для прикраси торта, з них буде зроблено голова, лапи «Черепахи».

Рецепт торта черепаха в домашніх умовах

Залишається приготувати шоколадну глазур. Змішуємо вершкове масло з молоком, цукром, какао і ставимо на дуже маленький вогонь.

Черепаха рецепт з фото як приготувати

Постійно помішувати близько 5 хвилин, поки глазур не стане гладкою.

Рецепт черепахи в домашніх умовах з покроковими фото

Змащуємо весь торт гарячої шоколадною помадкою.

Торт черепаха фото рецепт покроковий

Робимо з залишеного печива голову і лапи, шоколадною глазур’ю – очі і рот.

Торт черепаха рецепт для приготування вдома

Можна залишити торт «Черепаха» просто покритим шоколадною глазур’ю, а можна посипати тертими горіхами.