Цей торт відрізняється оригінальністю, так як для нього випікаються НЕ коржі, а невелике бісквітне печиво, яке потім занурюються в крем і збираються гіркою. Торт виходить ніжним, м’яким з приємним смаком сметанним кремом, а завершує все це пишність шоколадна глазур, який покривається вся поверхня торта.
Багатьом торт «Черепаха» знайомий з дитинства, адже його рецепт був в записних кулінарних зошитах практично кожної радянської жінки. Мами і бабусі регулярно балували дітей та онуків, а також гостей, цим чудовим десертом до чаю.
Абсолютно такий же торт як у наших мам і бабусь приготувати досить складно, але спробувати варто! Тим більше що всі інгредієнти для торта «Черепаха» прості і доступні, та й техніка приготування зовсім нескладна.
торт Черепаха
покроковий фото рецепт
На підготовку складових торта і його збірку піде близько 1,5 години. А щоб десерт добре просочився, його потрібно залишити в холодильнику мінімум на чотири години або на ніч.
Складові:
Бісквітна основа:
- 6 яєць,
- 2,5 склянки борошна,
- 1,5 склянки цукру,
- 1 чайна ложка соди, гашене оцтом;
крем:
- 500-600 г сметани жирності не менше 20%,
- 200 г вершкового масла,
- 1,5 склянки цукру;
Шоколадна глазур:
- 100 гр. вершкового масла,
- 6 столових ложок какао,
- 6 столових ложок молока,
- 8 столових ложок цукру.
Процес приготування:
Робота над тестом не займе багато часу. Протягом 2-3 хвилин збивайте яйця з цукром до утворення піни.
Потім додаємо гашене оцтом соду і борошно. Замішуємо бісквітне тісто, за консистенцією нагадує сметану.
Тепер будемо випікати бісквітні печеньки, з яких потім зберемо торт. На змащений маслом або застелений пергаментом деко виливаємо чайною ложкою тісто у вигляді невеликих коржів. Між ними потрібно залишати відстань, інакше вони зіллються в одну масу, так як тісто досить рідке. Печемо печиво в розігрітій до 180 градусів духовці по 5-7 хвилин.
Всього вийде близько 6-8 листів печива. Заготовки прибираємо в рушник, щоб не затверділи.
Поки печеньки печуться, приготуємо крем. Вершкове масло кімнатної температури змішуємо з цукром.
Починаємо додавати потроху сметану, інтенсивно заважаючи майбутній крем.
Так додаємо всю сметану, крем в результаті вийде гладкий, досить густий. Прибираємо його на час в холодильник.
Коли все печиво готове, можна приступати до складання торта. Вмочуємо кожну деталь в крем і накладаємо один на одного по колу.
В результаті збираємо торт гіркою. Кілька Бісквітики залиште для прикраси торта, з них буде зроблено голова, лапи «Черепахи».
Залишається приготувати шоколадну глазур. Змішуємо вершкове масло з молоком, цукром, какао і ставимо на дуже маленький вогонь.
Постійно помішувати близько 5 хвилин, поки глазур не стане гладкою.
Змащуємо весь торт гарячої шоколадною помадкою.
Робимо з залишеного печива голову і лапи, шоколадною глазур’ю – очі і рот.
Можна залишити торт «Черепаха» просто покритим шоколадною глазур’ю, а можна посипати тертими горіхами.