Пропоную Вашій увазі рецепт смачного торта Панчо. Панчо, ще його називають Санчо Панчо – це торт на основі бісквіта зі сметанним кремом, политий зверху шоколадною глазур’ю. У начинку ще додаються шматочки ананаса, банана або вишні, а також волоські горіхи. У домашніх умовах Панчо приготувати зовсім не складно, навіть не обов’язково за ним бігти в кондитерську. Наш покроковий фото рецепт приготування вам в помощь!
Торт Панчо в домашніх умовах
Складові:
Для бісквіта:
- Яйця – 7 шт.
- Цукор – 1 ст.
- Борошно – 1,25 ст.
- Какао (російське) – 3 ст. л.
- Ванілін – 1 пак. (1 гр.)
крем:
- Сметана – 0,7 л (жирна сільська) – для обмазки отриманого торта.
- Сметана – 0,75 л. (Менш жирна) – для просочення внутрішніх коржів.
- Цукрова пудра – всього 400 гр.
глазур:
- Плитка шоколаду (Оленка) – 200 гр.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
начинка:
- Вишня в’ялена – 300 гр.
- Або вишня з варення, заморожена вишня, шматочки ананаса або банана.
- Горіхи волоські -300 гр.
Склянки звичайні, об’ємом 200 мл.
Процес приготування:
Готуємо бісквіт – основу для торта Панчо:
Беремо охолоджені яйця, ретельно збиваємо міксером до збільшення обсягу приблизно в 4 рази.
Поступово починаємо вводити цукор, продовжуючи збивати. Виходить густувата маса з безліччю бульбашок.
Борошно, какао і ванілін просіюємо через сито і поступово вводимо в яєчну масу. Вимішуємо вже вручну за допомогою лопатки до однорідного стану. Щоб не було борошняних грудок.
Свій шоколадний бісквіт я випікала в мультиварці. Змастила форму вершковим маслом (перед тим, як робити тісто) і після повного вимішування акуратно вилила отримане тісто в форму.
Закриваємо мультиварку, встановлюємо режим «випічка» на 65 + 15 хвилин.
Коли час приготування повністю вийшло, можна потримати наш бісквіт (не відкриваючи кришки) на режимі підігрів ще хвилин 10. Потім обережно відкриваємо, даємо трохи охолонути бісквіту, виймаємо корж за допомогою кошики – пароварки і даємо повністю охолонути до кімнатної температури.
Бісквіт для торта Панчо в духовці
У тому випадку, якщо ви корж випікаєте в духовці, використовуємо ті ж інгредієнти, виливаємо тісто в форму для випічки, змастивши її маслом, відправляємо в духову шафу, розігрітий до 180 градусів на 40-45 хвилин. Готовність бісквіта ми перевіримо за допомогою дерев’яної палички або сірники.
Готуємо сметанний крем для збірки торта
Спочатку зробимо густий сметанний крем, яким будемо обмазувати вже готовий торт. Сільську сметану (або дуже жирні вершки) збиваємо трохи віночком з цукровою пудрою (200 гр.) – вона відразу починає набувати форми піків. Відправляємо готовий крем в холодильник. Важливо не перебити крем, інакше вийде масло!
Магазинну сметану (менш жирну) також збиваємо з цукровою пудрою (200 гр.), Що не намагаючись, щоб вона сильно загусла (в принципі це і не вийде).
Обидва крему готові.
Начинка для торта Панчо
В’ялену вишню промиваємо і заливаємо окропом на 10-15 хвилин, потім воду зливаємо і обсушуємо вишні паперовим рушником.
Чищення волоські горіхи подрібнюємо або ножем, або руками.
Глазур ми приготуємо після того, як сформуємо повністю торт.
Починаємо збірку торта. Санчо Панчо. Свій торт я зробила овальної форми, тому до одного Коржу ми просто робимо подовження, зрізавши у другого невелику частину по краю нашого торта. Від бісквіта відрізаємо два коржа товщиною приблизно 1,5 см.
Якщо ви готуєте круглий торт, тоді ви просто відрізаєте один корж.
Що залишився бісквіт нарізаємо на прямокутники (у мене вони вийшли приблизно 2 на 4 см).
Корж – основу викладаємо на тацю або велике блюдо для торта, просочуємо кремом з магазинної сметани, посипаємо щедро в’яленої вишнею і волоськими горіхами.
Нарізані бісквітні прямокутники починаємо просочувати в цьому ж кремі (повністю занурюючи шматочки в нього) і укладаємо другим шаром щільно один до одного. Знову посипаємо вишнею і горіхами.
Так укладаємо всі верстви, поки не закінчаться всі шматочки бісквіта. У мене вийшло всього 5 шарів (основа і 4 шари, покладених кубиками). Зверху торт також посипаємо вишнею і горіхами.
Потім дістаємо з холодильника жирніший крем на сільської сметані
і за допомогою лопатки обмазуємо торт, надаючи йому напівкруглу форму або форму гірки.
Тепер настав час приготувати глазур. Каструльку ставимо на водяну баню, подрібнюємо плитку шоколаду, додаємо вершкове масло і сметану, все добре розчиняємо. Даємо трохи глазурі охолонути (якщо вона буде гарячої, то відразу стече на піднос), заповнюємо кондитерський шприц (або мішок) і прикрашаємо наш торт.
Зверху посипаємо Панчо горіхами, прикрашаємо вишнею.
Торт відразу можна прибирати в холодильник. Хоча, готувати такий торт безпосередньо перед подачею на стіл теж можна, він буде також хороший і в міру просякнутий.
Деякі з моїх домашніх сказали, що цей торт Панчо, приготований в домашніх умовах, нітрохи не гірше того, що ми купуємо в відділі тортів.
Приємного Вам апетиту і хороших рецептів!