Лимонний пісочний торт – справжня знахідка для будь-якого торжества. Навряд чи цей шедевр кулінарного мистецтва з привабливою верхівкою зі згущеного молока і розсипчастою пісочної крихти залишить когось байдужим! Варіант приготування пісочного тіста наведено нижче. При бажанні витрата тесту можна збільшити вдвічі. Клопоту не так мало, але домашній торт виходить просто чудовий! Любителі солодкого неодмінно оцінять цей рецепт.
Пісочний торт Лимонний
Для випічки знадобляться прості і доступні продукти з наведеного нижче списку.
Складові:
- борошно – 450 грам;
- розм’якшене вершкове масло – 300 грам;
- 4 курячих жовтка;
- сода харчова – 12 грам;
- 1,5 ст. мелкокристаллического цукру;
- сіль – 5 грам;
- згущене молоко – 1 баночка.
Процес приготування:
1. Підготуйте зручну каструлю або інше глибоке блюдо для замісу тіста. Цедру лимона натріть на тертці і перемішайте з зазначеним в рецептурі кількістю борошна.
2. Додайте цукор, жовтки і порубане на дрібні шматочки вершкове масло. Щоб тісто замішувати легше, масло повинне бути м’яким і не сильно замороженим.
3. Харчову соду додайте до інгредієнтів, зазначених у пункті 2.
4. Акуратно і не поспішаючи розімніть шматочки масла, ретельно перемішайте вміст каструлі і замісіть пісочне тісто.
5. З готового тіста сформуйте кілька шматочків, кількість коржів залежить від розміру майбутнього торта.
6. Далі розкачайте кожен з них в круглий коржик. У рецепті торт круглої форми.
7. Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте коржі 10-15 хвилин до золотистого стану. Для вирівнювання країв вироби, візьміть тарілку відповідного діаметру і подрежьте ножем нерівності.
8. Обрізки подрібніть в крихту і використовуйте для посипання боків і верху.
9. Як крему використовуйте звичайне згущене молоко з цукром. Промажьте все коржі, включаючи самий верхній.
10. Прикрасьте крихтою з пісочного тіста.
11. Цей розкішний торт з лимонним ароматом подарує вам воістину святковий настрій!
Ірина