Вареники з картоплею будять спогади про щасливе і безтурботне дитинство. Дорослі люблять їх нітрохи не менше, ніж діти. Це те блюдо, яке створює теплу «домашню» атмосферу, воно смачне і поживне.
Подавати на стіл їх можна з вершковим маслом, сметаною, майонезом, зеленню. У всіх свої переваги. У цьому рецепті розглянуто варіант приготування вареників з м’ятою картоплею.
Вареники з картоплею рецепт
Багатьом подобаються вареники з підсмаженою на олії подрібненою цибулею, вони виглядають дуже апетитно. Якщо зліпити вареників з лишком у вихідні, то можна завантажити їх в морозилку, а протягом тижня варити на вечерю, тим самим заощаджуючи багато часу.
Якщо висипати тільки що зліплені вареники в пакет і відправити в морозилку, то вони злипнуться і перетворяться в один великий ком. Щоб цього не сталося спочатку помістіть їх в морозилку, розклавши на дерев’яній дощечці для нарізки або на плоскому блюді, попередньо присипаному борошном. А коли вони трохи замороження, можете зсипати їх в один пакет.
Довго возитися з приготуванням смачної страви не доведеться. Замість того, щоб ліпити кожен вареник окремо, скористайтеся спеціальною формою. Всього пара простих рухів і у вас вийде пара десяток однакових, майже «заводських» вареників. Неповторним смаковим якостям виключно домашнього страви це не зашкодить, тісто готується на молоці, тому воно виходить дуже ніжним.
Складові:
- картопля – 500 г,
- молоко пастеризоване – 50 мл,
- масло вершкове – невеликий шматочок,
- сіль – 1,5 чайної ложки,
- зелень за смаком.
Для пюре:
У тісто для вареників:
- борошно – 0,5 кг,
- молоко – 100 мл,
- яйце куряче – 1 шт.
- сіль – 1 кавова ложка.
Процес приготування:
Почнемо з приготування начинки.
Картоплю очистити, відварити до готовності, попередньо посолити воду. Відвар злити. Додати молоко.
Покласти вершкове масло.
Розім’яти все до однорідної густої консистенції. Всипати подрібнену зелень. Добре перемішати.
Приготування тесту на вареники:
У миску влити молоко. Розбити яйце. Всипати сіль.
Просіяти борошно. Замісити густе тісто.
Формування вареників:
Тісто розкачати в тонкі пласти.
На варенніцу викласти один пласт.
У поглиблення форми викласти по чайній ложці картопляного пюре.
Другим шаром накрити начинку. За допомогою качалки прикатать.
Вареники викласти на блюдо або дощечку. Готові вироби можна відразу відварити або заморозити.
Смачного!
Поради
Якщо начинка з картоплею здається вам занадто простим рішенням, то можете додати до неї подрібнений смажений лук, гриби, сир, капусту або печінку. Печінка попередньо відварюється і пропускається через м’ясорубку, після чого змішується з пюре. З такою начинкою вареники вийдуть більш ситними. Також в начинку можна додавати спеції, класичний варіант – мелений чорний перець.
Якщо в холодильнику не виявилося молока, то в крайньому разі його можна замінити водою. Дотримуючись викладеного рецептом приготування тіста можна зробити не тільки вареники з картоплею, а й з будь-якої іншої начинкою. Їх можна варити в каструлі з водою або готувати на пару.
А ще з картоплі можна спекти смачні млинці на кефірі: