Чим відрізняється випічка з сиру від інших видів, які її переваги? Вона незмінно виходить дуже смачна і ароматна, повітряна і ніжна. І до того ж, не варто переживати, що вона засохне або зачерствіє, якщо її не з’їсти в першу добу після приготування – така випічка довго залишається м’якою. З тестом з сиру приємно працювати, воно еластичне і м’яке. Начинка може бути найрізноманітнішою, наприклад, солодкої або солоної: м’ясної, рибної, грибної, овочевий.
Випічка з сиру – це відмінний спосіб «утилізувати» кисломолочний продукт не першої свіжості. А щоб кислинка була не так помітна, рекомендується додати більше цукру.
сирні булочки
Перед вами експрес-рецепт сирних булочок. Так як дріжджі використовувати не будемо, відповідно, заощадимо час, яке могли б витратити на очікування їх підйому. Готовому сирному тесту потрібно дати «відпочити» в прохолодному місці і можна приступати до творення смачних булочок.
Вихід готових виробів з тіста: 18 булочок, близько 6 см в діаметрі.
Складові:
- Рослинна олія – 140 мл,
- Сир – 200 г,
- Кефір – 50 мл,
- Цукор – 120 г,
- Сіль – ½ ч. Л.,
- Куряче яйце – 1 шт.,
- Борошно – 300 г,
- Розпушувач – 10 м
Процес приготування:
Візьміть відповідний посуд (миску, каструлю) і з’єднайте в ній сире куряче яйце і цукор, злегка збийте їх.
У чашу блендера або комбайна помістіть сир, кефір і 100 мл рослинного масла і розітріть все.
Отриману масу відправте до збитих яєць з цукром. Тепер в окремому посуді, в якій будемо замішувати тісто, змішайте 2/3 борошна, сіль і розпушувач. Потім починайте сюди потихеньку вливати густу сирно-яєчну суміш. Починайте замішувати тісто, поступово підсипаючи борошно, що залишилося.
Виходить досить м’яке, але не липке сирне тісто. Накрийте посуд рушником або харчовою плівкою, дайте тісту настоятися 10-15 хвилин.
Отримане тісто розділити на дві рівні частини і кожну з них за допомогою качалки розкачайте в тонкий корж, її товщина не повинна перевищувати 3 мм. Візьміть кулінарну пензлик і кожен коржик змастіть маслом і присипте цукром. Поверніть кожен пласт рулетом і наріжте кільцями, товщиною близько 2-3 см.
Застеліть деко папером для випічки, яку потрібно змастити маслом. Або користуємося тефлоновим килимком, який нічим змащувати не потрібно. Викладіть сирні шматочки зрізом вгору.
Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте туди деко з заготовками, випікайте близько півгодини.
Перед подачею булочки з сиром злегка остудіть. Подавайте на красивому блюді, присипавши цукровою пудрою, разом з гарячим ароматним чаєм.
Смачного!
Подякувавши авторів нашого сайту можна Лайком в соцмережі. Ради будь-яких питань і пропозицій в коментарях.
З повагою, Анюта.