Мабуть, складно зустріти таку людину, яка б не любила вареники. Незважаючи на те, що це блюдо досить просте і не відноситься до високої кухні, воно здатне завжди ситно нагодувати і задовольнити смакові пристрасті навіть найвибагливіших гурманів. Велика особливість вареників, це те, що вони можуть бути приготовлені і як основне блюдо і як солодкий десерт, варто лише замінити в них начинку. Як правило, вареники начиняють картоплею, капустою, грибами, а для солодких варіацій вибирають сир або вишні, ми ж хочемо поділитися з вами рецептом приготування смачних вареників з полуницею, перед якими не зможе встояти жодна дитина і дорослий.
Вареники з полуницею
Отже, щоб приготувати вареники з полуницею, нам будуть потрібні
Складові:
Для тесту:
- пшеничне борошно – 3 склянки;
- яйце куряче – 1 штука;
- сіль – 1 ч. ложка;
- цукор-пісок – 3ст. ложки
- вода – 2/3 склянки.
Для начинки:
- полуниця (свіжа або заморожена) 500-600 грам;
- цукор – за бажанням.
Процес приготування:
1.Начнем з приготування тіста. Злегка збити одне куряче яйце з цукром і сіллю, після чого з’єднаємо його з усією заявленої в рецепті борошном і перемішати.
2.Затем вольем в суміш холодну воду і замісити м’яке, повітряне тісто.
3. Готове тісто обов’язково обгорнемо в харчову плівку або помістимо в харчовій поліетиленовий пакет і залишимо його так «відпочити» на 35-40 хвилин.
4.Спустя вищевказаний час, можна переходити безпосередньо до ліплення вареників. Для цього тісто розгортаємо в тонкий пласт, товщиною приблизно 3 міліметри, а потім за допомогою склянки вирізаємо багато однакових гуртків.
5. У середину кожного кружка поміщаємо попередньо вимиту і обсушену невелику полуничку, якщо ягода не дуже солодка додатково можна присипати їй трохи цукром, після чого складаємо коло з тіста навпіл і ретельно склеюємо його краю. Вареник готовий! Зверніть увагу, якщо ви використовуєте в приготуванні не свіжі, а заморожену полуницю, краще не розморожувати її попередньо повністю, а лише дати трохи відтанути. Так, щоб ягідка залишилося твердої, і не розтікалася.
6.Далее вареники необхідно відварити. Для цього закип’ятити воду, опустимо в неї вареники, і після того, як всі вони спливуть, проварити до готовності 5-7 хвилин.
7. Готові вареники можна подати до столу разом зі сметаною, розтопленим вершковим маслом або натуральним медом. Також можна прикрасити блюдо збитими вершками і листочками свіжої м’яти.
А ще в начинку крім ягід можна додати сир, буде дуже смачно!
Смачного!