Варення з агрусу



Вміти дивуватися – значить не втрачати інтересу до життя. Це означає вміти знаходити чудове не тільки у великих подіях, але і в повсякденних дрібницях. В цьому і полягає сенс життя – в повсякденних маленьких приємних моментах, маленьких відкриттях, маленьких досягненнях. І, звичайно ж, сенс життя в тому, щоб приносити радість в цей світ, приносити її тим, кого ми любимо. А радість – це ж не обов’язково щось глобальне. Радість … вона теж в дрібницях, які зігрівають душу.

Так радує маму нехай і непоказний перший малюнок її чада. І в той момент важливо не зміст малюнка, а та любов, яку вклав у нього дитина. Так радіє бабуся шарфу, подарованому онукою, адже вона в’язала його своїми руками і, звичайно ж, з любов’ю. Так. Маленька радість вона часом буває чимось самим важливим і потрібним саме в цей момент.

І ви, дорогі господині так само можете і повинні радувати себе і близьких своїми кулінарними досягненнями. І це зовсім не означає, що потрібно терміново вчитися готувати страви високої кухні. Зовсім ні. Просто приготуйте що-небудь дуже смачне і вкладіть туди частину себе.

Перед вами рецепт простого в приготуванні, але абсолютно особливого ласощі. Про те, як приготувати особливу, дуже корисну і незрівнянно смачну річ – варення з агрусу з апельсином і м’ятою.

Варення з агрусу на зиму

Варення з агрусу

Для приготування домашнього варення потрібно буде зробити протерті ягоди агрусу, використовуючи блендер або м’ясорубку. Такий ароматний джем з агрусу можна заготовити на зиму і використовувати для просочення тортів, тістечок та іншої домашньої випічки.

фото рецепт варення – джему з агрусу

Складові:

  • ягоди агрусу – 1 кілограм;
  • апельсин 150-200 грам;
  • цукор – 1200 грам,
  • гілочка свіжої м’яти – 1 штука.

Процес приготування:

Отже, приступайте. Переберія агрус і видаліть той, який викликає підозру, і може зіпсувати смак майбутнього джему. Після того, як проведений ретельний відбір, ягоди слід добре вимити, а потім викласти їх на сухе чистий рушник з тим, щоб дати їм просохнути.

Підготувати ягоди агрусу

Тепер відправляйте агрус в блендер і перемелюють його до стану пюре. Наступним підготуйте апельсин. Ретельно вимийте його за допомогою жорсткої щітки, обдайте окропом. Потім наріжте на шматки. Так само як і агрус перемеліть до пюреобразного стану.

Апельсин нарізати подрібнити

Тепер об’єднайте в одній ємності (глибокій каструлі або сотейнику) протерті в блендері агрус і апельсин. Потім засипте їх цукром і додайте гілочку м’яти. Поставте каструлю на плиту, встановіть максимальний вогонь і варіть протягом 6-7 хвилин, не забуваючи при цьому помішувати вміст каструлі.

Джем з агрусу на зиму

Коли цей етап завершено, потрібно дуже швидко протерти напівготовий джем через сито, щоб він очистився від шкурок проварених ягід, від м’яти. Після цього повертайте джем знову на плиту і варіть, знову-таки, помішуючи на помірному вогні протягом 15 хвилин з моменту закипання.

Після того, як джем буде готовий, розкладіть його в стерилізовані банки і закатати прокип’яченими кришками. Потім обов’язково їх переверніть, закутайте в теплу ковдру, і чекайте, поки джем охолоне (протягом доби). Потім банки з варенням з агрусу і апельсина слід зберігати в прохолодному, сухому місці (коморі або льосі). А коли одного разу взимку вам захочеться солодкого, не купуйте цукерок. Дістаньте із засіків баночку сонячного кольору, і подаруйте радість своїм найулюбленішим.

Джем з агрусу рецепт

Смачне варення з агрусу приготувала Олена.