Якщо хочете покуштувати освіжаючою окрошки, то поспішайте швидше її приготувати. У ситуації, коли в будинку немає квасу, не варто впадати у відчай. Адже є гідна альтернатива – звичайна чиста вода і доданий в неї столовий оцет. Готується окрошка на воді з оцтом швидко, а смак має досить приємний. Обов’язково спробуйте!
Окрошка на воді з оцтом і майонезом
Картопля і курячі яйця найкраще відварити заздалегідь, щоб до приготування окрошки без квасу вони встигли охолонути. Оцет найкраще додавати поступово – влити стільки, скільки вказано в інгредієнтах, а далі відрегулювати на свій смак.
рецепт окрошки на воді
Складові:
- картопля 3-4 шт .;
- яйця курячі 4-5 шт .;
- ковбаса варена – 250 г;
- огірок свіжий – 1 шт .;
- сіль за смаком;
- майонез – до смаку;
- зелень кропу – 1 пучок;
- оцет 9% -й – 1,5 ст. л.
- вода – 2,5 л.
Процес приготування:
Відварену картоплю очистити від шкірки, після чого нарізати невеликими кубиками і відразу ж помістити в підходящу за обсягом каструлю.
Очистити варені курячі яйця, нарізати їх і відправити до порізаної раніше картоплі.
Таким же чином вчинити і з вареною ковбасою. Шматки не повинні бути надмірно дрібними. Але і величезні кубики теж будуть ні до чого.
Слідом відправити в каструлю подрібнений свіжий огірок. Його найкраще нарізати дуже дрібно або зовсім натерти за допомогою терки. Так сік з огірка змішається з рідиною окрошки, через що смак вийде більш насиченим.
Зелень подрібнити, посипати сіллю і розтовкти в окремому посуді. Повинен виділитися сік.
Також окремо змішати майонез, оцет і трохи води. Перемішати до однорідного стану.
Каструлю наповнити водою. Її слід попередньо прокип’ятити і остудити. Викласти туди зелень і майонез. Перемішати і підсолити за смаком.
Подавати до столу слід в охолодженому стані. Доповнити можна свіжим хлібом.
Фото рецепт окрошки на воді від Марини.