Пиріг з рибою дріжджовий



Як же приємно приносити радість своїм близьким! Іноді й не потрібно витрачати великі гроші на подарунки, досить зробити щось від душі, а ще краще – своїми руками. І тут не потрібно далеко ходити, акцентуйтеся на дрібницях. Смачна їжа для сімейного обіду або вечері якраз те, що потрібно. Знайдіть свій улюблений рецепт, витратьте трохи часу і спечіть нехитрий домашній пиріг. І він полюбиться вашій родині, вашим діткам не тільки через приємного смаку або свіжості, а ще й тому, що він буде зберігати любов ваших дбайливих рук. Створіть смачну традицію в своєму будинку і ваші рідні подякують вам за це. У свою чергу запропоную вам домашній дріжджовий пиріг з рибою і картоплею.

Пиріг з рибою дріжджовий

рецепт з картоплею

Пиріг з рибою дріжджовий

Дріжджове тісто ви можете взяти готове, або швидко замісити в хлібопічці. Є ще один варіант – використовувати нестаріюче французьке тісто, багато господинь його знають як «хрущовський». Його рецептом вже був присвячений один з випусків на сайті.

Це тісто можна замісити заздалегідь і залишити на кілька годин в холодильнику. В потрібний час дістати і приготувати пиріг або булочки. Я вам пропоную швидко замісити французьке тісто в хлібопічці.

Рибу будемо використовувати свіжу. Це може бути філе будь-якої морської або річкової риби.

Складові:

Для французького (нестаріючого) тесту:

  • борошно – 4 склянки,
  • молоко – 1 стакан,
  • сіль – 0, 5 чайної ложки,
  • цукор – 4 столові ложки,
  • маргарин – 200 грам,
  • яйце – 1 штука,
  • дріжджі швидкодіючі – 1 чайна ложка.

Для начинки:

  • риба свіжа (будь філе) – 800 грам,
  • картопля 4-5 штук середніх,
  • цибуля ріпчаста -1 штука,
  • сіль, перець (за смаком),
  • масло для змазування дека,
  • вершкове масло – 50 грам,
  • яйце для змащування пирога.

Процес приготування:

Перш, ніж говорити про приготування тіста, повторюся, що для цього пирога відмінне підійде як будь-який варіант класичного дріжджового тіста для пирогів, так і покупне готове тісто того ж порядку. В даному рецепті я розповім про те, як приготувати тісто за допомогою хлібопічки, а й вручну його замісити абсолютно не важко.

Отже. В чашу хлібопічки в першу чергу відправляєте сухі інгредієнти, а саме: швидкодіючі дріжджі і борошно. Як варіант – ці два компоненти можна перемішати відразу. Тепер додайте сіль і цукор. Потім маргарин (тільки його слід попередньо розм’якшити). Залишилося додати яйце і молоко. Далі виберіть максимально швидкий режим для замісу тіста і дочекайтеся результату.

Яйце молоко для тіста

Готове тісто складіть в пакет, але не закривайте його занадто щільно. Надішліть тісто в холодильник, щоб підходило. Такому тесту для цього знадобиться години 3-4, тому можливий варіант підготовки тесту з вечора на ранок.

французьке тісто

Тепер займіться начинкою для майбутнього пирога. Заморожене філе дістаньте, промийте у воді і очистіть від дрібних кісточок. Тепер потрібно рибу нарізати на невеликі шматочки, посолити і поперчити. Покладаючись на свій смак, ви можете додати спеціальні рибні приправи, а так же лимонний сік. Філе має постояти і просочитися приправами.

А ви поки підготуйте картопляну складову начинки. Середні картоплини очистите від шкірки, промийте і наріжте дуже тоненькими кружальцями або ж соломкою. Дрібно наріжте цибулю.

Тепер, коли тісто підійшло, пора переходити безпосередньо до приготування пирога. На столі або іншій робочій поверхні розкачати тісто. Деко змастіть вершковим або рослинним маслом. Покладіть пласт по поверхню дека. Трохи залиште для прикраси пирога.

Першим на тісто викладаєте нарізану цибулю, але якщо ви не любите цибулю в випічці, можете виключити його з інгредієнтів начинки. Далі викладаєте рибу, а потім картопля, який так само потрібно попередньо посолити і поперчити.

Начинка для рибного пирога

З залишеного для прикраси тесту формуємо джгути і облямовують пиріг. Можна пофантазувати і придумати якийсь інший варіант прикраси. Важливо зробити дріжджовий пиріг відкритим, щоб сирі риба і картопля добре проготовілісь.

Пирога потрібно трохи часу, щоб підійти. А в цей час прогрійте духовку до 180-200 градусів.

Перед тим, як відправити пиріг з рибою і картоплею в духовку, змастіть його збитим яйцем. Випікатися він буде близько 30-40 хвилин до появи рум’яної скоринки. За кілька хвилин до закінчення приготування викладіть на поверхню пирога кілька шматочків вершкового масла і дайте йому дійти.

Готовому рибно-картопляному пирога дайте трохи охолонути, а потім подавайте до столу. Смачного!

Пиріг з рибою рецепт