Традиційний рецепт оладок обов’язково включає в себе яйця і молоко, а також борошно для тесту і соду для «пишних форм». Це інгредієнти класичного рецепту, які зазвичай використовує більшість людей все своє життя. А ось рецепт оладок з рисових пластівців і банана – унікальний.
Звичайно ж, прибравши добру частину традиційних інгредієнтів і замінивши їх на більш екзотичні, отримуєш зовсім іншу страву, яке вже мало чим нагадує смак звичних оладок. Але тим не менш, це дуже смачно, більш того, це корисно. Рецепт пісний, тому ви не знайдете в ньому ні яєць, ні молока, ні навіть соди з оцтом.
Отже, нам знадобиться:
- 1 ст. рисових пластівців
- 1 банан стиглий або 2-3 маленьких банана (бебі)
- 1 ст. л. цукру без гірки
- 1 щіпка солі або за смаком
- вода , щоб замочити пластівці
- мука
Як приготувати солодкі оладки з рисових пластівців
Рисові пластівці висипати на тарілочку і перебрати. Іноді в рисових пластівцях, як і в багатьох крупах, можуть потрапляти тверді крупинки або насіння інших культур, тому краще відразу перебрати і видалити зайве.
Залити пластівці питною водою так, щоб вода покрила лише половину пластівців.
Відставити пластівці в сторонку, а тим часом банани очистити від шкірки і зробити бананове пюре за допомогою блендра або просто розчавити вилочкою.
Пластівці наситяться водою за 5-7 хв.
Змішати бананове пюре з пластівцями і цукром. Додати сіль.
Додати борошно і замістити тісто. Тісто має вийде густим і трохи липким (за рахунок бананів). Руками буде важко формувати оладки, тому тісто краще викладати на сковороду ложкою.
Розігріваємо сковороду з тефлоновим покриттям і викладаємо акуратно тісто. Через 2-3 хв. можна спробувати перевернути оладки. Якщо зробити це занадто рано, то тісто може прилипати до ложки і форма оладки розпадеться. Обсмаживши з одного боку до рум’яної скоринки, перевертаємо на іншу.
Через 10 хв. оладки з рисових пластівців готові. Можна розливати чай по чашках і подавати солодкі оладки до столу.
Смачного!