Суп з буряком їж ложкою великий! Буряк, будучи основним інгредієнтом цього овочевого супу, позитивно позначається на травній системі і зміцнює судини. Морська сіль, яку рекомендують використовувати автори рецептури даного супу, також збагачує страву корисними речовинами. Простий і смачний буряковий суп будемо готувати з кедровими горіхами, вони стануть його родзинкою.
Буряковий суп рецепт з фото
М’який смак бурякового супу з картоплею та морквою приємно оттеняется злегка смолистим ароматом кедрових горішків. Таке блюдо не тільки смачно, поживно і виглядає апетитно, але і корисно, оскільки кедрові горішки, не наражаючись термічній обробці, не втрачають вітаміни та ензими, необхідні для здоров’я людини.
Це перша страва можна включити в меню багатьох дієт, здорового харчування, веганів, а так само готувати його в Пост.
приготування бурякового супу з капустою
Якщо готовий супчик пробити блендером, вийде буряковий суп – пюре. Горішки в такому випадку слід додавати при подачі.
Складові:
- 4 великих картоплини,
- 2 великі цибулини,
- 7 бурякових коренеплодів (невеликих),
- 150 г свіжої капусти,
- 1 морква,
- 2 літри води,
- 1 чайна ложка морської солі,
- 2 столові ложки оливкової олії,
- 40 г кедрових горіхів,
- 1 столова ложка куркуми,
- 1 столова ложка хмелі-сунелі,
- 1 столова ложка сухих томатів,
- 1 чайна ложка суміші зі спецій, що містять чорний перець і часник.
Процес приготування:
Очищений чистий картопля потрібно крупно нарізати у вигляді кубиків або брусків, заллємо його двома літрами води.
Ставимо каструлю для овочевого супу на вогонь і солимо морською сіллю. Потім картоплю треба виловити і викласти на блюдо. Ретельно розтерти товкачем і знову помістити в каструлю Білий ріпчаста цибуля потрібно очистити і нарізати у вигляді невеликих кубиків. Потім потрібно взяти толкушку і потовкти нею, щоб виділився цибульний сік.
Капусту бажано брати молоду, хрустку. Нашінкуем її не дуже крупно. Потім беремо морську сіль і спеції за смаком і руками тиснемо, щоб видавився капустяний сік.
Нарізану цибулю і капусту потрібно опустити в каструлю з варяться картоплею приблизно, після п’ятнадцяти хвилин від початку процесу варіння супу. Тепер натираємо свіжу моркву і буряк на крупній тертці, або подрібнюємо ножем. Обсмажуємо ці терті коренеплоди в сковороді, додамо куркуму, трохи червоних сушених помідор, чорного перцю і паприки.
Натерті обсмажені коренеплоди потрібно опустити в каструлю з овочевим бульйоном. Тепер варимо овочі протягом двадцяти хвилин.
Стежимо, щоб овочі не переварились і бульйон не втратила яскравий колір і приємний аромат.
Кедрові горіхи промиваємо в холодній воді.
Додаємо горішки в розлитий по порційних тарілках суп з буряком і подаємо до столу. Смачного!
Як приготувати буряковий суп з капустою і овочами просто і корисно розповіла Феньов Антоніна, рецепт і фото автора.