Мандарини. … Майже у кожного з нас цей заморський фрукт, ароматний, соковитий і солодкий, навіває думки про новорічне свято, ялинці, подарунки. Мандарини – це аромат дитинства, аромат чудес.
Цей фрукт давно любимо представниками всіх вікових категорій. Це маленьке руде сонечко багато багатьма корисними речовинами. Мандарин – джерело здоров’я, енергії і гарного настрою для вас і ваших рідних.
Пропонуємо вашій увазі рецепт кексів з мандаринами. Це проста, але дуже смачна домашня випічка з неповторним смаком і ароматом! Будьте впевнені – вам не раз доведеться ділитися цим рецептом, з бажаючими повторити це мандаринове диво.
кекси мандаринові
покроковий фото рецепт
Складові:
- Цукор – 8 столових ложок,
- Борошно – 170 грам,
- Мандарини (в шкірці) – 2 штуки,
- Яйце – 1 штука,
- Вершкове масло (або маргарин) – 100 грам,
- Сода – половинка чайної ложки,
- Масло рослинне (для змащування формочок),
- Цукрова пудра для посипання.
Процес приготування:
Вершкове масло (або маргарин) заздалегідь дістаньте з холодильника для того, щоб до моменту початку готування воно злегка розм’якшилося, і з ним легше було працювати. Через деякий час можна приступати до приготування тіста.
У чаші змішайте нарізане шматочками масло, цукор і розтирайте ложкою або виделкою, після цього додайте яйце і розмішайте до однорідної консистенції (в даному випадку цілком можна використовувати міксер або блендер з відповідною насадкою).
Наступний крок. Очистіть мандарини від шкірки і видаліть кісточки. Шкірку не викидайте. Складіть її разом з очищеними мандаринами в чашу блендера.
Перетріть все до однорідного стану. Додайте цю мандаринову суміш до попередніх компонентів.
І не забудьте про половину ложки негашеного соди.
Останній компонент тесту для кексів – мука, яку слід просіяти. Висипати в чашу необхідну порцію борошна, ретельно перемішайте і залиште в чаші на деякий час.
А поки слід підготувати форми для майбутніх кексів. Можна використовувати для випічки силіконові форми (з них зручніше витягувати вже спечені кекси). Можна так само використовувати і металеві формочки. Форми змастіть маслом і посипте борошном. Тепер можна викладати тісто в форми. У процеси викладання стежте, щоб заповнювався не більше ніж 2/3 об’єму, так як потрібно брати до уваги те, що тісто в процесі випікання підніметься.
Духовку слід прогріти до 180 градусів. Випікайте кексики до моменту, коли вони зарум’яняться, а готовність можна перевіряти за допомогою зубочистки. Якщо при проколюванні виробів на зубочістка не буде залишатися тесту, то кекси спекли.
Випічку можна залишити остигати в формах, а можна відразу викласти, наприклад, на дощечку.
Фінальний акорд – посипати готові кекси цукровою пудрою.
Мандаринові кекси готові! Розріжте їх і переконайтеся, який чудовий ніжний колір мандарин надав м’якушці, а так же відчуєте пахощі мандарина в повітрі на кухні. Ці незрівнянно пахнуть мафіни чудово підійдуть до чашки свіжозвареної чаю. Смачного!
Поради господині
Приготувати маффіни з мандарином можна і по-іншому, не перетираючи м’якоть фрукта блендером. Якщо нарізати мандарин кільцями, укласти гуртки на дно формочок, а потім зверху викласти тісто, то вийде кекс з мандариновою начинкою.
Цікавий ще один варіант випічки. Приготувати один великий кекс в мультиварці або духовці.
А ще можна використовувати в якості ароматної фруктової основи не мандарини, а апельсини.
Так що, дерзайте!