Такі класичні тонкі млинці на молоці ідеальні в приготуванні на Масляну. Вони виходять тоненькими, в них легко загорнути будь-яку начинку. Найважливішим в приготуванні тіста для млинців, є правильна густота і вірно підібрані інгредієнти, щоб млинець легко перевертався і не рвався. Млинці на молоці, приготовані таким способом, вийдуть у кожної господині одразу. Як правило, млинець грудкою виходить на погано розігрітій сковорідці. Сковорідку прогрівають на сильному вогні, а потім вогник трохи зменшують, щоб випічка не горіла.
Млинці на молоці рецепти з фото крок за кроком
Рецепт № 1
Хто не любить млинці, особливо в переддень масниці? Тонкі млинці за цим рецептом печуться на молоці, виходять еластичні і дуже смачні. Можна подати з солоною або солодкою начинкою або просто зі сметаною. Це класичний рецепт млинців з додаванням яєць. Різниця лише в тому, що печуться млинці на вершковому маслі.
Тонкі млинці на молоці
- молоко 3,2% жирності – 350 мл;
- борошно – 130 г;
- цукор – 30 г;
- сіль – 4г;
- яйця – 2 шт.
- рослинне масло – 40 г, замінила вершковим маслом (3 ст.л.).
як приготувати тонкі млинці на молоці
Перед приготуванням приблизно за годину дістаньте молоко і яйця з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури, це необхідно для того, щоб всі продукти добре поєдналися між собою. Яйця злегка збийте вінчиком. Додайте цукор, сіль, перемішайте. Якщо млинці будуть з несолодкої начинкою – кількість цукру можна зменшити.
Влийте молоко, знову все перемішайте.
Невеликими порціями просівають борошно прямо в чашку.
Млинцеве тісто необхідно добре розмішати. Щоб не було грудочок, можна злегка пробити міксером.
Залиште млинцеве тісто настоятися, приблизно на 30-40 хвилин. Потім влийте розтоплене вершкове масло (з вершковим маслом млинці виходять ніжніше), перемішайте, тісто готове.
Тепер можна приступати до випічки. Блинную сковорідку злегка змастіть рослинною олією, добре розігрійте. Розподіліть тонким шаром по всій поверхні млинцеве тісто.
Спечіть млинець спочатку з одного боку, акуратно подденьте лопаткою, переверніть і підрум’яньте з іншого.
Таким чином, посмажте все млинці, складіть стопкою.
За бажанням кожен можна змастити розтопленим вершковим маслом. До столу подайте зі сметаною, шоколадною пастою, медом або варенням
.
Рецепт № 2
покроковий фото рецепт смачних тонких млинців
Калорійність млинців без начинки на сто грам становить 200 ккалорій. Для того щоб калорії не відкладалися в жир, випічку радять вживати до обіду, у вечірній час їх рекомендують виключити з раціону харчування.
Складові:
- три яйця;
- літр молока;
- два кухлі борошна;
- цукор 50 грам;
- трохи солі;
- масло.
Процес приготування:
В першу чергу готуємо продукти. Молоко і яйця вийняти з холодильника, щоб вони побули якийсь час в теплому приміщенні.
Далі промиваємо яйця і розбиваємо в каструльку, де будемо замішувати тісто. Збиваємо за допомогою міксера, щоб маса була більш пишною.
Вливаємо до яєць молоко і продовжуємо збивати. Додаємо цукор і солі маленьку ложку. А також кладемо дві великі ложки масла, на якому будемо обсмажувати млинці. Це допоможе млинців не підгорає і легко відходити від сковорідки, а також при смаженні використовується мінімальна кількість масла і млинці не виходять жирними. Розмішуємо.
Всипаємо борошно і ретельно втручаємося, розбиваючи все грудочки. Маса повинна стати схожою на негусто сметанку.
Розігріваємо сковороду і за допомогою ополоника зачерпує тісто. На кожен млинець доводиться підлогу поварешки тесту. На середину виливаємо половинку ополоника і обертовими рухами даємо розтектися тесту по всій сковорідці. Обсмажуємо одну хвилину і перевертаємо лопаткою.
Блін повинен стати рум’яним. Зі зворотного боку приготування займе набагато менше часу. Млинці готуються дуже швидко, не пересушити їх.
Складаємо млинці на молоці трикутниками і викладаємо на тарілку. Подаємо з варенням, сметаною, солодкими вершками або згущеним молоком. А також тонкі млинці подають не тільки з солодкими добавками. Наприклад, можна обсмажити шкварки з цибулею, м’ясом або грибами. Фантазуйте на ваш розсуд. Млинці використовуються, як на десерт, так і замінюють основне блюдо.
Їжте на здоров "я!
За рецепт дякуємо Марину.