Сьогодні пропоную вам поповнити свою кулінарну книгу рецептом улюблених ласощів всіх британських лордів. Будемо готувати джем з агрусу, який можна намазати на скибочку теплого хліба і з’їсти з чашкою ароматної кави на сніданок. Чи не прекрасна ідея?
А готувати ми будемо не зовсім звичайний джем, у нас в плані заготівля неймовірно смачного і ароматного джему з агрусу і апельсинів.
Джем з агрусу з апельсинами
Мінімум фінансових витрат, часу і зусиль, максимум смаку і задоволення від поглинання такого смачного і навіть незвичайного для багатьох ласощі. Цей десерт дивний тим, що він в один час і солодкий і кислий, а ще й дуже ароматний завдяки присутності апельсинів.
Варення з агрусу будемо готувати без додавання желатину, а вся справа в тому, що в цій ягоді міститься багато пектину, що і робить варення та джеми з неї досить таки густими. А ще агрус багатий вітамінами і корисними речовинами, що не розгубляться під час варіння, ми будемо варити джем всього 20 хвилин.
Складові:
- Агрус – 2 кг,
- Апельсини (середньої величини) 3 – 4 штуки,
- Цукровий пісок – 2,5 кг.
Процес приготування:
Спочатку промийте апельсини і, не знімаючи шкірки, розріжте їх на 4 – 6 частин. Вийміть кісточки, вони нам не потрібні, так як вважаються найшкідливішої складової апельсинів.
Тепер переберіть агрус, видаліть плодоніжки у ягід, відберіть гнилі ягоди. Потім промийте агрус холодній воді.
Тепер пропустіть агрус і часточки апельсинів через м’ясорубку з дрібними гратами, також можна все подрібнити в блендері. Якщо ви не хочете бачити в джемі кісточки від агрусу, то краще за все після того як ви подрібніть ягоду, протріть її через дрібне сито. Хоча з кісточками джем виглядає дуже красиво, і вони зовсім не заважають його поїдання!
Отриману ароматну масу змішайте з цукровим піском і поставте на сильний вогонь. Як тільки маса закипить, зменшіть вогонь до середнього і варіть ще 20 хвилин при постійному помішуванні, щоб джем НЕ колесо до воза.
Банки найкраще простерилізувати, так буде надійніше, адже ми робимо заготовку на зиму. Джем з агрусу з апельсинами розливаємо відразу ж по стерилізованих банках і закочує металевими кришками (або простими пластмасовими). З отриманого набору інгредієнтів виходить 8 баночок (по 0,5 літра) смачного і ароматного ласощі.
Колір готового продукту на пряму залежить від кольору ягід агрусу. У мене були ягоди зеленого кольору, тому в результаті ми отримали джем смарагдового кольору з яскравими вкрапленнями шматочків апельсина.
За своїм смаком в варення з агрусу можете додати один лимон або замінити цитрусові чорною смородиною, яка додасть надзвичайний смак і колір.
Не лінуйтеся і тоді взимку на вашому столі будуть красуватися вазочки з смачним і корисним десертом. Вдалих вам заготовок і смачного!
Автор рецепта і фото: Славяна.
Можливо, вам буде цікаво дізнатися рецепт варення з вишні:
Як зварити вишневе варення – >>