Диня на зиму



Давайте поговоримо про смачне … про дуже смачне! Про дині. Що ж таїть в собі цей прекрасний плід, що на Сході кажуть, саме диня робить чоловіків сильними, сміливими, а жінок бажаними?

Мало хто вживає диню тільки через її корисних властивостей. Ми любимо диню за смак. Природно найчастіше її їдять у свіжому вигляді. Диню досить важко довго зберегти в свіжому вигляді. Для цього потрібно мати спеціальне приміщення з певною температурою. Крім того, дині зберігають підвішеними в кошиках. Далеко не всі можуть собі це дозволити. Тому диню на зиму з успіхом консервують, сушать, в’ялять. Крім того диню часто використовують при приготуванні десертів, морожених, салатів. Так само з дині варять варення, конфітюр, джеми.

Сьогодні ми розповімо вам про не звичайною заготівлі з дині. Про рецепті мариновані дині на зиму.

Диня на зиму

Чи не дивуйтеся, це блюдо варто спробувати. Маринована диня служить прекрасним додатковим гарніром до смаженого і запеченого м’яса. Чудово поєднується зі смаженою і припущенной рибою. Підходить до птаха і дичини. Однак візьміть до уваги, що маринована диня не підходить для дієтичного харчування.

Складові:

  • диня будь-якого сорту – 1 кг,
  • мед – 2 ст. ложки,
  • цукор – 1 ст. ложка,
  • дрібка солі,
  • паличка кориці,
  • бадьян 1-2 зірочки,
  • запашний перець – 1 ч. ложка,
  • мелена паприка,
  • гвоздика 1-2 бутони,
  • білий або столовий оцет – 100 мл.

Процес приготування:

Заготовки з дині на зимуПерш за все, диню потрібно помити. Це не важко буде зробити, використовуючи спеціальну кухонну щіточку. Потім диню розрізають на частини і гострим ножем чистять від шкірки.

маринована диняЧасточки дині наріжемо на смужки, а потім на невеликі шматочки.

Рецепт дині на зимуУ такому вигляді диня готова до відправки її в маринад.

Варимо розсіл: на дно сотейника або невеликий каструльки укладаємо паличку кориці, зірочки бадьяна або анісу, додаємо мед, сіль, цукор. Вливаємо до спецій воду і даємо їй закипіти. Як тільки вода закипіла, додаємо диню, мелену паприку і варимо 10 хвилин на повільному вогні. В кінці вливаємо столовий оцет і охолоджуємо розсіл до кімнатної температури. В охолодженому вигляді розливаємо все по банкам.

Диню в маринаді ставимо стерилізувати в холодну духову шафу на 25 хвилин. При температурі 150 градусів стерилізуємо. Після закінчення цього часу акуратно за допомогою кухонних рушників або серветок виймаємо банки. Закупорюють їх чистими (прокип’яченому) гвинтовими кришками або закочує під ключ. Укутуємо баночки теплом ковдрою, як то кажуть "під шубку". Дамо спокій на добу до повного охолодження.

Зберігається така маринована диня як в погребі, так і в коморі при кімнатній температурі.

За рецепт смачної дині на зиму дякуємо Василину.

Смачної вам зими і хороших рецептів!