Солоні кавуни

Солоні кавуни стануть приємним доповненням до вашого звичного меню, тому не пропустіть період, коли їх вдосталь і засолені!

Цей рецепт гарний тим, що засолювання кавунів таким способом швидка, без оцту або аспірину. Для приготування потрібно всього лише три інгредієнта: вода, кавун і сіль. Якщо в бочках цілі кавуни просолюється тільки до зими і Нового року, то цю заготовку ви можете випробувати на смак вже через пару днів, тому що самі плоди ріжуться шматочками і очищаються від шкірки. Процес приготування простий, кавуни по ньому можна засолити в скляних банках, емальованій каструлі і навіть у відрі. На другий-третій день ви можете їсти малосольні кавуни!

солоні кавуни

солоні кавуни

швидкий рецепт

Батьківщиною великий солодкої ягоди або тиквіни (вчені все ще визначаються, до чого віднести кавуни) вважається Африка. Їх зображення було знайдено навіть в єгипетських пірамідах. Селекціонери невпинно вдосконалюють все, що попадається під руку, завдяки їм з’явилися кавуни без кісточок і навіть квадратні за формою баштанні, які вирощуються в спеціальних коробах.

Я представлю вашій увазі рецепт моєї мами, кавуни вона солила з власного присадибної ділянки. У середній смузі Росії вони не такі великі, як астраханські або волгоградські. Насіння в них не завжди визрівають до кінця, але для засолювання цілком придатні.

кавун

Складові:

  • кавуни,
  • сіль,
  • вода.

Процес приготування:

Помийте кавуни, наріжте їх на товсті часточки, з кожної з них зріжте шкірку (її можна використовувати для приготування цукатів або варення).

Очищені кавунові часточки без шкірки наріжте поперек на трикутні шматочки.

Приготуйте розсіл, розчинивши 2 склянки солі в 10 літрах води. На 5 літрів розсолу потрібно 1 склянка солі і т.д. Використовуйте холодну воду, пропущену через фільтр. Сіль добре розмішайте, щоб розчинилися кристали.

засолка кавунів Покладіть кавунову м’якоть в ємність для засолювання. Для цього можна використовувати пластикові або емальовані відра, відповідні каструлі або банки. Все залежить від ваших апетитів і умов для зберігання. Залийте кавуни розсолом і на добу залиште при кімнатній температурі. Після цього перемістіть в холод. Якщо в холодне місце прибрати відразу, часу для сквашування потрібно більше.

Як засолити кавунМалосольний кавун дрібними шматочками буде готовий вже на другу добу. Більш солоної закуски буде потрібно трохи більше часу. Але все одно, цей спосіб набагато швидше, ніж засолювання цілих кавунів.

Поради

Дуже важливо вибрати для засолювання якісні баштанні. Кавун повинен бути визріли, при цьому не пухким всередині. Зверніть увагу при покупці на шкірку, щоб вона була твердою і без пошкоджень.

Солоні кавуни самі по собі дуже смачні, але з них ще можна приготувати незвичайний салат з сиром Фета.

Салат з кавуна

Вам буде потрібно:

  • 3 ст. л. винного оцту;
  • 1 ч. Л. солі;
  • трохи меленого гострого перцю;
  • масло оливи;
  • огірок;
  • половина цибулини;
  • 3 томата;
  • пара скибочок солоного кавуна;
  • солодкий перець,
  • сир Фета 100 м

Щоб приготувати заправку змішайте оцет з перцем і посоліть, додайте масло, збийте. Очистіть огірок, поріжте кубиками, цибулю – півкільцями. З солодкого перцю видаліть серединку і подрібніть його. Поріжте кубиками томати, кавун і сир. Всі подрібнені інгредієнти помістіть в салатницю, залийте заправкою, перемішайте і відразу подавайте до столу.

Соковиті смугасті плоди насичуються енергією сонця і потрапляють на стіл в кінці літа. Їх сезон швидко закінчується, але ніхто не вам не завадить його продовжити. Просто сховайте кавуни в банки. Звичайно, смак солоних кавунів відрізняється від свіжих, але менш смачним вони не стають. На столі яскраві соковиті скибочки дуже красиво виглядають.

Можливо, вам сподобається рецепт дині на зиму:

Диня на зиму Як зробити заготовки з дині – >>