Солодка манна каша з фруктами і горіхами
Манна каша – це смак дитинства: для кого-то улюблений, а для кого-то ненависний! Швидше за все, всі пам’ятають, як в дитячому садку, два, а то і три рази в тиждень, потрібно було з’їсти цілу тарілку манної каші з грудочками? Нам розповідали про неймовірну користь манки, тим більше звареної на молоці і вмовляли з’їсти ще пару ложечок за маму, тата і братика. Хто б міг подумати, що користь каші перебільшена, та й користь молока досі точаться суперечки.
Зараз, дитячі лікарі та дитячі дієтологи прийшли до висновку, що манна каша занадто важка для дитячого організму і включати її в дитяче харчування можна після 1 року! А ось для дорослих вважається дуже цінним і поживним стравою. Вірити чи ні – вирішувати вам, але якщо ви все ж вирішили приготувати солодку манну кашу на сніданок собі і своїй дитині, тоді обов’язково прочитайте цей рецепт. Найсмачніше каші бути не може.
Манна каша – одна з найскладніших в приготуванні. Часто її не хочуть готувати через ненависних грудочок, які утворюються при готуванні. Тут потрібно розуміти, що манка – це не цілісні зерна, а зерна, перемелені, майже, до стану борошна. А це означає, що кашу не варто довго варити, їй достатньо буде кипіти 3-4 хв, а якщо манку заздалегідь замочити у воді або молоці (якщо ви вживаєте молочку), то час скоротитися до 1-2 хв.!
Крім манної каші, на сніданок можна приготувати пшоняну кашу на кокосовому молоці, що буде чудовим ситним і корисним сніданком для всієї родини.
Як варити манну кашу смачно
1 склянка манної крупи залити 1 склянкою холодної води, ретельно перемішати і залишити на 10-15 хв. насититися. Якщо вода вбереться вся, тоді долити, щоб вода покривала кашу на 0,5 см зверху. Далі поставити на маленький вогонь на плиту і варити 1-2 хв., Постійно помішуючи. Зняти з вогню, влити 300-400 мл. молока кімнатної температури, краще кокосового (у каші буде незвичайний кокосовий аромат). Обсяг молока можна змінювати за бажанням, в залежності від того, який густоти кашу ви любите. І додати цукор або мед за смаком. Дати настоятися 10-15 хв. Молоко повинно вбратися все.
Каша вийде теплою, але не гарячою. Якщо ви хочете підігріти, тоді поставте на маленький вогонь і постійно помішуючи, прогрійте манку, але ні в якому разі не давайте їй закипіти. Так ви збережете весь смак і користь.
Замість молока, манку можна залити фруктовим соком, смачно буде з соком апельсина або яблука. В такому випадку, цукру знадобиться менше.
Подавати кашу можна з будь-якими ягодами, фруктами і горіхами. Можна нарізати скибочками яблуко, банан, грушу, диню або покласти ягоди вишні, малини або полуниці. І не забудьте присипати подрібненими горішками фундука або мигдалю.
Смачного!