Огірочки на зиму одна з найпопулярніших заготовок практично в кожній родині. Рецептів існує досить багато, і кожна господиня використовує той, який вже полюбився в її родині. Але це зовсім не означає, що не можна поекспериментувати і спробувати щось новеньке. Тому рекомендую познайомитися з рецептом – мариновані огірки на зиму без стерилізації. Їх смак припаде до душі тим, хто любить кисло-солодкі смачні, хрусткі, ароматні огірочки.
Огірки на зиму без стерилізації
рецепт хрустких консервованих огірків без оцту
Можливо, вам буде цікаво дізнатися, як приготувати консервовані огірки без оцту.
Даю розклад на літрову баночку.
Перед тим як безпосередньо приступити до консервації огірки потрібно ретельно вимити і замочити в холодній воді приблизно на пару годин. Таким чином, вони відновлять загублену вологу.
У цей час можна підготувати тару (баночки і кришки). Ретельно промиваємо їх бажано з харчовою содою. Стерилізувати банки немає необхідності.
Складові:
- огірки – скільки увійде,
- кріп (парасольки, стебла),
- листя хрону,
- лавровий лист 2-3 листочка,
- часник – 2 зубчики,
- перець духмяний 3-4 горошини.
маринад
- вода очищена – 0,5 літра,
- сіль кухонна без йоду – 1,5 чайної ложки,
- цукор пісок – 1 столова ложка (з верхом),
- оцет 9% 25-30 мл.
Процес приготування:
Готуємо зелень, яка додасть нашій заготівлі – огірки без стерилізації неповторний смак і аромат. Кріп (зазвичай парасольки і стебла), листя хрону – нарізаємо. Часник також подрібнюємо (щоб він краще віддав свій аромат). Лавровий лист обмиваємо.
На дно баночки викладаємо ароматну приправку. Огірочки надрезаем з двох сторін.
Щільно укладаємо їх в баночку.
Бажано щоб до цього часу вже був готовий окріп, їм ми тут же заливаємо огірки (щоб покрила повністю). Накриваємо кришкою, яку перед цим всередині обдаємо окропом.
Ми залишаємо банки з огірками прогріватися приблизно на 20-30 хвилин. Після чого воду зливаємо в каструльку і даємо їй закипіти. Заливаємо огірочки вдруге і знову залишаємо, прикривши кришкою на 15-20 хвилин.
Тепер залишається остання дія – зливаємо воду (з однієї банки) в каструльку додаємо сіль і цукор, даємо маринаду закипіти. У банку з огірками вливаємо оцет і закипілий маринад. Тут же закочує кришку, перевертаємо баночку, накриваємо чимось теплим (ковдру, плед).
От і все! Консервовані огірки на зиму без стерилізації готові.
Рецепт хрустких маринованих огірків від Лебідь Людмили, фото автора.