Огірки з кетчупом чилі



Не дивлячись на те, що у кожної людини є свій улюблений овоч чи фрукт, огірки насправді люблять все, від малого до великого. Як свіжі, так і мариновані їх додають в різні салати. Солоні огірочки – потрібний інгредієнт для розсольнику або солянки. Пропоную на ваш суд ще не дуже популярний рецепт маринування огірків в компанії з гострим кетчупом чилі. Хрусткі огірочки набувають гострий смак перцю чилі і аромат прянощів, які присутні в складі кетчупу.

Огірки з кетчупом чилі на зиму

Огірки з кетчупом чилі на зиму

Цей цікавий рецепт мені дала свекруха моєї сестри, так як знає що, в нашій родині є любителі гостренького. Оскільки сезон заготівель консервації на зиму в самому розпалі, я із задоволенням його прийняла і не пошкодувала (через кілька днів ми відкрили баночку для проби). Результат порадував, огірки вийшли хрусткі, в міру солодкі і солоні, щільні, також в міру гострі, в загальному, все як ми любимо. Така заготовка відмінно підійде до відварного картоплі, до м’яса, їх не соромно поставити на святковий стіл в якості закуски під горілочку. Коротше кажучи, огірки бомбовскі суперові!

Огірки з кетчупом чилі

Переходимо до найголовнішого. Якщо тара дрібна, то огірки кладемо різані, в банках більшого обсягу плоди можна укласти цілі. У мене були вільні 5 півлітрових баночок.

Для рецепта огірків з кетчупом нам знадобляться

Складові:

  • Свіжі невеликого розміру огірки 3 кг.
  • На дно однієї баночки ми кладемо:

    • Чорний горошком перець – 5 шт.
    • Лавровий лист – 3 шт.
    • Кілька гілочок свіжої зелені кропу.

    Для маринаду на 1 літр холодної води (його в самий раз достатньо, щоб залити 5 банок з огірками):

    • Оцет 9% 200 мл,
    • Цукор 200 г,
    • Сіль 2 ст. л.,
    • Кетчуп чилі 100 м

    Процес приготування:

    1. Для початку вимиваємо з миючим засобом під проточною водою банки і даємо стекти воді.

    2. Потім промиємо плоди і ріжемо їх кружечками (якщо є літрові банки, то огірочки можна цілком закатати).

    3. Далі на дно кожної баночки кладемо горошком перець, кріп і лавровий лист.

    4. Потім плотненько складаємо туди огірки і залишимо їх поки в сторонці.

    5. Далі готуємо маринад. Наливаємо в каструлю рівно 1 літр холодної води, додаємо до неї оцет, цукор, сіль і кетчуп. Ложкою рівномірно збовтуємо і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.

    6. Після чого заливаємо маринадом огірки в банку, накриваємо їх кришками і стерилізуємо 10 хвилин.

    7. Потім ключем закочує, перевернуті вниз кришкою банки залишаємо до повного охолодження, укутують не потрібно.

    8. Далі ставимо їх в прохолодне місце і ковтаємо слину (жарт), чекаємо зими. Якщо ви ще не їли таких смачних огірків чилі, спробуйте саме так закатати і не пошкодуєте.

    За рецепт приготування і фото консервованих хрустких огірків з кетчупом дякуємо Олену Федотову.

    Приємного апетиту і хороших рецептів!

    Можливо, вам сподобається рецепт болгарських огірків на зиму:

    огірки болгарські Рецепт маринованих болгарських огірків – >>