Огірки з цибулею і морквою на зиму
Напевно, знайдеться маса супротивників маринованих продуктів, мовляв, в них немає ніякої користі. Але, не дивлячись на всі ці випади супротивників маринування, на сьогоднішній день багато господині заготовляють про запас масу продуктів, і не виключенням є огірочки, які були, є і будуть затребуваними завжди. У свою чергу хотілося б запропонувати рецепт маринованих огірків з ріпчастою цибулею. Для мене це новий рецепт, але моя мама вже перевірила його на своїй кухні, користується ним уже другий рік, так що можна сказати з повною упевненістю, що рецепт випробуваний і смак у цих огірочків чудовий. Також слід зазначити, що мариновані огірки з цибулею виходять дуже хрусткими, а доданий гострий перець чилі надає особливу пікантність.
Сама я рідко додаю в банки з маринованими огірками різні добавки, наприклад, парасольки кропу, листя хрону і т.д. Вважаю за краще використовувати мінімум інгредієнтів, зате в результаті завжди можу бути впевнена. Найчастіше у мене в баночках можна зустріти тільки зубчики часнику, спеції і гострий перець чилі. Ну, а сьогодні розповім про мамин рецепт, який освоїла в цьому році і я, тож, консервуємо сьогодні огірки з цибулею і морквою.
Огірки з цибулею на зиму рецепт з морквою
Крім основних інгредієнтів вам будуть потрібні 2 дволітрові банки, дві металеві кришки, закаточний ключ для банок, посуд в якій ви будете стерилізувати банки і, звичайно ж, ковдру, в яке ви будете вкутувати готові баночки з маринованими огірками.
Для приготування огірків з ріпчастою цибулею на зиму вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
Складові:
- Огірки – 3 кг,
- Цибуля ріпчаста (великий) – 1 головка,
- нок – 6 зубчиків,
- Морква (середня) – 2 штуки,
- Перець Чилі – 1 стручок,
- Лавровий лист – 4 листочка,
- Чорний перець горошком – 10 штук,
- Запашний перець горошком – 6 штук,
- Насіння гірчиці – 1 ч. Ложка,
- Гвоздика – 4 бутончики,
- Парасольки кропу – 4 штуки,
- Листя хрону -2 штуки,
- Вода – 1,5 літра,
- Цукровий пісок – 5 ст. ложок,
- Сіль (без вмісту йоду) -3 ст. ложки,
- Оцет (есенція 70%) – 2 десертний ложки.
чес
Процес приготування:
Для початку вам потрібно буде відібрати огірочки, звичайно бажано, щоб вони були одного розміру, але з домашніми огірочками такого результату досягти досить складно, так що беремо маленькі огірочки, або, як у мене, від малого до великого.
Тепер все огірки потрібно промити, за бажанням обрізати кінчики або як ми в родині говоримо «попки». Але я цього не роблю, просто ретельно промиваємо огірки в декількох водах, потім перекладаємо підготовлені плоди в глибоку каструлю, заливаємо холодною водою і залишаємо настоюватися години на 2.
В цей час займемося підготовкою банок для заготовок. Для цього їх потрібно промити в теплій воді, бажано з миючим засобом, а після сполоснути в холодній воді з додаванням лимонної кислоти. Тепер банки потрібно простерилізувати, для цього я використовую мультиварку, а у моєї мами є спеціальний стерилізатор – дуже зручна річ. Не забуваємо і про кришки, їх бажано прокип’ятити або просто обдати окропом.
Промийте парасольки кропу і листя хрону, розділіть на рівні частини і розкладіть по банках. Також чинимо і зі спеціями, розділивши їх дві банки.
Тепер потрібно очистити моркву, зубчики часнику, і, звичайно ж, ріпчаста цибуля. Морква потрібно порізати великими брусочками і розкласти в рівній кількості по двом банкам. Також чинимо з очищеними зубчиками часнику. Тепер займемося ріпчастою цибулею, його в консервовані огірки потрібно очистити і нарізати великими кільцями. Кільця цибулі потрібно розкласти по стінках банок, можна викласти ними дно банки, дуже красиво виходить.
Перець чилі потрібно порізати тонкими кільцями і розкласти по банках, слід сказати, що я любитель гострого, саме тому не видаляла насіння з перчика, що додало огірочками додаткову гостроту. Ви ж можете використовувати меншу кількість перцю.
Потім вимочені огірочки розкладаємо по банках, в які ви вже розклали цибулю, моркву і спеції.
Тепер банки з розкладеними в них інгредієнтами потрібно залити крутим окропом і дати настоятися не менше 10 хвилин.
Далі зливаємо воду в каструлю і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
В цей час, поки вода закипає, вам потрібно додати в кожну баночку по 2,5 ст. ложки цукрового піску, 1,5 ст. ложки солі і по 1 десертній ложці оцтової есенції.
Потім заливаємо все окропом, яку зливали з банок. Доливаємо воду під саму кришку і відразу ж закочує банки ключем. Перевертаємо, перевіряємо щільність притиснення кришки і відразу ж закутують у ковдру. Ми залишаємо до повного охолодження в кімнаті і після відправляємо в підпілля або холодильник для подальшого зберігання.
У мене такі огірки з цибулею на момент випуску рецепта стоять на кухні вже майже місяць, і жодна з них не здулася і не помутніла, стоять чисті як сльоза. Ми вже пробували такі мариновані огірки з морквою і цибулею, так що можу з упевненістю сказати, що вони смачні не тільки як самостійна закуска, але і в салатах і навіть в супах, а цибулька залишається хрустким і ароматним!
За рецепт заготовки маринованих огірків і покрокові фото дякуємо слов’яни.
Вдалих вам заготовок і хороших рецептів!
Рецепт малосольних огірків на мінералці – >>