Заготовки на зиму

Огірки з цибулею і морквою на зиму

Напевно, знайдеться маса супротивників маринованих продуктів, мовляв, в них немає ніякої користі. Але, не дивлячись на всі ці випади супротивників маринування, на сьогоднішній день багато господині заготовляють про запас масу продуктів, і не виключенням є огірочки, які були, є і будуть затребуваними завжди. У свою чергу хотілося б запропонувати рецепт маринованих огірків з ріпчастою цибулею. Для мене це новий рецепт, але моя мама вже перевірила його на своїй кухні, користується ним уже другий рік, так що можна сказати з повною упевненістю, що рецепт випробуваний і смак у цих огірочків чудовий. Також слід зазначити, що мариновані огірки з цибулею виходять дуже хрусткими, а доданий гострий перець чилі надає особливу пікантність.

Сама я рідко додаю в банки з маринованими огірками різні добавки, наприклад, парасольки кропу, листя хрону і т.д. Вважаю за краще використовувати мінімум інгредієнтів, зате в результаті завжди можу бути впевнена. Найчастіше у мене в баночках можна зустріти тільки зубчики часнику, спеції і гострий перець чилі. Ну, а сьогодні розповім про мамин рецепт, який освоїла в цьому році і я, тож, консервуємо сьогодні огірки з цибулею і морквою.

Огірки з цибулею на зиму рецепт з морквою

Огірки з цибулею на зиму

Крім основних інгредієнтів вам будуть потрібні 2 дволітрові банки, дві металеві кришки, закаточний ключ для банок, посуд в якій ви будете стерилізувати банки і, звичайно ж, ковдру, в яке ви будете вкутувати готові баночки з маринованими огірками.

Для приготування огірків з ріпчастою цибулею на зиму вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

Складові:

  • Огірки – 3 кг,
  • Цибуля ріпчаста (великий) – 1 головка,
  • чес

  • нок – 6 зубчиків,
  • Морква (середня) – 2 штуки,
  • Перець Чилі – 1 стручок,
  • Лавровий лист – 4 листочка,
  • Чорний перець горошком – 10 штук,
  • Запашний перець горошком – 6 штук,
  • Насіння гірчиці – 1 ч. Ложка,
  • Гвоздика – 4 бутончики,
  • Парасольки кропу – 4 штуки,
  • Листя хрону -2 штуки,
  • Вода – 1,5 літра,
  • Цукровий пісок – 5 ст. ложок,
  • Сіль (без вмісту йоду) -3 ст. ложки,
  • Оцет (есенція 70%) – 2 десертний ложки.

Процес приготування:

Для початку вам потрібно буде відібрати огірочки, звичайно бажано, щоб вони були одного розміру, але з домашніми огірочками такого результату досягти досить складно, так що беремо маленькі огірочки, або, як у мене, від малого до великого.

Тепер все огірки потрібно промити, за бажанням обрізати кінчики або як ми в родині говоримо «попки». Але я цього не роблю, просто ретельно промиваємо огірки в декількох водах, потім перекладаємо підготовлені плоди в глибоку каструлю, заливаємо холодною водою і залишаємо настоюватися години на 2.

В цей час займемося підготовкою банок для заготовок. Для цього їх потрібно промити в теплій воді, бажано з миючим засобом, а після сполоснути в холодній воді з додаванням лимонної кислоти. Тепер банки потрібно простерилізувати, для цього я використовую мультиварку, а у моєї мами є спеціальний стерилізатор – дуже зручна річ. Не забуваємо і про кришки, їх бажано прокип’ятити або просто обдати окропом.

Промийте парасольки кропу і листя хрону, розділіть на рівні частини і розкладіть по банках. Також чинимо і зі спеціями, розділивши їх дві банки.

Огірки з морквою на зимуТепер потрібно очистити моркву, зубчики часнику, і, звичайно ж, ріпчаста цибуля. Морква потрібно порізати великими брусочками і розкласти в рівній кількості по двом банкам. Також чинимо з очищеними зубчиками часнику. Тепер займемося ріпчастою цибулею, його в консервовані огірки потрібно очистити і нарізати великими кільцями. Кільця цибулі потрібно розкласти по стінках банок, можна викласти ними дно банки, дуже красиво виходить.

Перець чилі потрібно порізати тонкими кільцями і розкласти по банках, слід сказати, що я любитель гострого, саме тому не видаляла насіння з перчика, що додало огірочками додаткову гостроту. Ви ж можете використовувати меншу кількість перцю.

Огірки з цибулеюПотім вимочені огірочки розкладаємо по банках, в які ви вже розклали цибулю, моркву і спеції.

Огірки мариновані з цибулеюТепер банки з розкладеними в них інгредієнтами потрібно залити крутим окропом і дати настоятися не менше 10 хвилин.

Маринад для огірків на зимуДалі зливаємо воду в каструлю і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.

Консервуємо огірки з цибулеюВ цей час, поки вода закипає, вам потрібно додати в кожну баночку по 2,5 ст. ложки цукрового піску, 1,5 ст. ложки солі і по 1 десертній ложці оцтової есенції.

Огірки з цибулею морквоюПотім заливаємо все окропом, яку зливали з банок. Доливаємо воду під саму кришку і відразу ж закочує банки ключем. Перевертаємо, перевіряємо щільність притиснення кришки і відразу ж закутують у ковдру. Ми залишаємо до повного охолодження в кімнаті і після відправляємо в підпілля або холодильник для подальшого зберігання.

У мене такі огірки з цибулею на момент випуску рецепта стоять на кухні вже майже місяць, і жодна з них не здулася і не помутніла, стоять чисті як сльоза. Ми вже пробували такі мариновані огірки з морквою і цибулею, так що можу з упевненістю сказати, що вони смачні не тільки як самостійна закуска, але і в салатах і навіть в супах, а цибулька залишається хрустким і ароматним!

За рецепт заготовки маринованих огірків і покрокові фото дякуємо слов’яни.

Вдалих вам заготовок і хороших рецептів!

Малосольні огірки на мінералці Рецепт малосольних огірків на мінералці – >>