Суп з кропиви та ревеню в мультиварці

Сьогодні мені знову захотілося поекспериментувати на кухні, щоб приготувати якесь нове блюдо. Недовго думаючи, я вирішила зварити грибний суп з додаванням ревеню і кропиви. Мені дуже подобаються два цих рослини, і я дуже часто готую з ними страви. Але одночасно їх ще ніколи не використовувала. Для початку хочу сказати, що готувати цей суп дуже легко, що на плиті, що в мультиварці. Що ж стосується його смаку, то він насичений, приємний.

Грибний суп з кропиви і ревеню

Суп з кропиви з ревенем

Якщо це корисне і ситне перша страва подавати без сметани, то супчик виходить пісним. Сподіваюся, що і вам він припаде до смаку.

Складові:

  • Кропива свіжа – 70 грам,
  • Ревінь – 1 лист,
  • Вода – 1400 мл,
  • Гриби – 200 грам,
  • Картопля – 1 штука,
  • Сіль, перець – за смаком.

Процес приготування:

гриби гливиНарізаємо гриби. Для приготування можна використовувати такі гриби, як гливи, печериці, підберезники і підосичники. Гриби можна брати свіжі, заморожені або сушені. Сушені грибочки потрібно попередньо залити окропом і дати деякий час постояти.

Гливи в мультиварціУ каструлю або чашу мультиварки наливаємо воду і кладемо в неї гриби. Варимо їх на режимі «Варка на пару» 15 хвилин. Час варіння сушених грибів доведеться збільшити на 10 хвилин.

Картопля в суп з грибамиКартоплю нарізаємо кубиками. Якщо картопля у вас невеликий, то замість 1 картоплі, вам доведеться взяти 2-3 картоплини.

ревінь листяДобре промиваємо лист ревеню і теж його нарізаємо.

кропива листяЗаливаємо кропиву окропом і залишаємо на деякий час, щоб листя не кололися під час нарізання. Пагони кропиви повинні бути молодими, без насіння.

Суп з кропиви та ревеню в мультиварціУ каструлю закладаємо картоплю і готуємо на тому ж режимі на 15-20 хвилин, в залежності від сорту картоплі. За 10 хвилин до кінця варіння кладемо сіль, перець, ревінь і кропиву. Варимо грибний суп до сигналу.

Смачний і насичений суп з грибів, ревеню та кропиви найкраще подавати зі сметаною. Буде добре, якщо сметана буде сільська. Смачного!

За рецепт і покрокові фото дякуємо Юлію Астаф’єву.