Макарони з тушонкою в мультиварці



Макарони з тушонкою в мультиварці

В основі даного рецепта лежить класичний рецепт макаронів по-флотськи, що народився в ті далекі часи, коли не було холодильників і морозильників і навіть консерви ще не були винайдені. Військові, моряки і мандрівники потребували ситно калорійне харчування, вихідні продукти для якого могли довго зберігатися, а приготування не вимагало особливих зусиль. Цим вимогам в достатній мірі відповідав набір з макаронних виробів, що можуть зберігатися без псування протягом тривалого часу, м’яса у вигляді солонини, також має великий термін зберігання, і томатної пасти.

У наш час ми маємо найширший вибір макаронних виробів, але явну проблему з солониною, цей продукт побачити на прилавках практично неможливо. Деякими сучасними військовими помічено, що найбільш смачні макарони по-флотськи виходять, якщо взяти шматок м’яса, відварити його, бульйон вжити для приготування борщу або супу, м’ясо перемолоти на м’ясорубці, обсмажити на сковороді і змішати з відвареними макаронами і томатом. Зрозуміло, що така приготування досить тривала за часом і вимагає великої кількості посуду, яку потім доведеться мити.

Для прискорення і спрощення процесу очевидним є використання м’яса у вигляді м’ясних консервів. І, для ще більшого прискорення, готувати макарони з тушкованим м’ясом в мультиварці.

М’ясні консерви, як відомо, бувають дуже різні за якістю, тому рекомендується банку консервів перед вживанням витримати в холодильнику протягом доби. Сенс цієї процедури в тому, що при охолодженні жир відокремлюється від решти вмісту банки. І далі справа кухаря – вирішити готувати його з використанням цього жиру або, як робить один мій знайомий, віддати його в кашу для чотириногого друга сім’ї.

Ми приготуємо макарони в мультиварці з використанням цього жиру.

І пара слів щодо макаронних виробів – підійдуть, в принципі, будь-які, крім вермішелі, єдино потрібно дивитися, щоб вони були виготовлені з борошна твердої пшениці, інакше можна отримати на виході борошняну кашу або подобу запіканки з макаронів.

Макарони з тушонкою в мультиварці

Складові:

  • Макаронні вироби – 1 пачка (450 гр.),
  • Яловичина тушкована – 1 банка (525 гр.),
  • Цибуля ріпчаста 1-2 цибулини,
  • Лавровий лист 3-4 листочка,
  • Сіль за смаком,
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Своїм та дрібно ріжемо цибулю. Розкриваємо банку з тушонкою.

Жир від тушонкиУ чашу мультиварки викладаємо жир з тушонки, включаємо режим "Випічка" на 20 хвилин і смажимо на цьому жирі цибулю.

Тушонка в мультиварціКоли цибуля стала прозорою і почав жовтіти викладаємо в чашу мультиварки тушонку і ложкою для мультиварки розбиваємо шматки тушонки на більш дрібні. Сподіваємося, що тушонка буде хорошої якості.

Як приготувати макарони в мультиварціХвилин за п’ять до закінчення режиму "Випічка" висипаємо в чашу мультиварки приготований пакет з макаронними виробами. Перемішуємо макарони з тушонкою, заливаємо гарячою водою так, щоб макарони були злегка покриті водою, додаємо сіль, лавровий лист і спеції. За бажанням можна додати будь-якої вашої улюбленої зелені або букетиком або в дрібно нарізаному вигляді.

Включаємо режим "Плов" і до сигналу готовності займаємося своїми справами.

Мультиварка сповістила нас про закінчення режиму "Плов". Домочадці сидять в повній бойовій готовності, з виделками напереваги! 🙂

Перемішуємо вміст чаші мультиварки і розкладаємо по тарілках. Смачні та ароматні макарони з тушонкою недовго пролежать на тарілках!

За фото дякуємо Світлану Кисловський.

Приємного апетиту всім бажають Хороші рецепти!