Посередині літа нам захотілося маринованої капустки, ось ми і вирішили зробити трохи такий хрусткою закусочкі, адже все досить просто, а головне швидко. Звичайно, я розумію, що квашена капуста набагато корисніше маринованої, але, на жаль, спробувавши цей варіант капусти, я вже не можу собі відмовити в задоволенні похрумтіти за вечерею таким салатом. Адже дійсно це салат, досить тільки прикрасити його ріпчастою чи зеленою цибулею і полити олією, бажано нерафінованою, так набагато смачніше і ароматні.
Ви можете замаринувати не тільки білокачанну капусту, ми з мамою робили за цим рецептом мариновані кольорову капусту, дуже цікаво вийшло, хрустів, одним словом – смачно. Крім того можна маринувати краснокочанную капусту, вона буде ідеально поєднуватися з морквою, та й в процесі маринування червона капуста стає м’якше, ніж є насправді, тобто яка була в свіжому вигляді.
маринована капуста
Я роблю таку капусту вже не перший рік і можу з упевненістю сказати, що рецепт перевірений і затверджений в нашій родині, як сімейний. Ще хотіла сказати, що кілька років я додавала до капусти ще й буряк, від цього маринована капуста ставала червоною, дуже красиво. Отже приступимо, але перед початком хотілося б сказати, що ми готували капусту для того щоб з’їсти її відразу, а ось мама закочує її металевими кришками і зберігає в підпіллі з вересня по лютий і нічого, маринована капуста з банок також хрумтіла і залишилася смачною.
Для того щоб приготувати мариновану капусту вам будуть потрібні наступні інгредієнти:
Складові:
- Капуста білокачанна – 1 кг,
- Морква (велика) – 1 штука,
- Цукровий пісок – 3 ст. ложки,
- Сіль (бажано без йоду) – 1 ст. ложка,
- Оцтова есенція (70%) – ½ ст. ложки,
- Вода – 0,5 літра,
- Спеції за смаком (у мене був чорний перець горошком, духмяний перець горошком, гірчиця насіння, лавровий лист).
Процес приготування:
Для початку потрібно обібрати капусту, видаляючи пошкоджені листя. Потім потрібно нашаткувати капусту тонко, в цей раз лінь взяла своє і я порізала капусту крупно, забіжу вперед і скажу, що вийшло не менш смачний. Якщо є шинкування для капусти, то краще використовувати її.
Морква потрібно промити і очистити, потім натерти за допомогою терки для корейських салатів.
Далі у великій ємності змішуємо моркву і капусту, перемішуємо, злегка приминає її. Якщо ви хочете додати буряк, яка додасть гарний колір капусті, то це зробити потрібно на цьому етапі. Буряк потрібно натерти на тертці, так само як і морковь.Перемешанние овочі перекладаємо в банку і злегка прітрамбовиваем.
Тепер займемося приготуванням маринаду. Для цього воду наливаємо в каструлю і ставимо на вогонь, додаємо спеції, цукровий пісок і сіль, перемішуємо до повного розчинення і доводимо до кипіння. В кінці додаємо оцтову есенцію і відразу ж вимикаємо вогонь.
Гарячим маринадом заливаємо капусту, розкладену по банкам. Закриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім відправляємо в холодильник і через годинку охолодження капусти в холодильнику, ви можете насолоджуватися хрусткою капустою, головне, що за цей час, поки капусту замаринується, ви встигли відварити картоплю.
Ще є один момент, який був використаний мною неодноразово, я додавала свіжий болгарський перець в таку швидку мариновану капусту, вийшло дуже яскраво і знову ж смачно.
На все приготування, від нарізки до поглинання капусти, у мене пішло 4 години. Адже швидко і так все просто, що, швидше за все будь-який навіть дуже далекий від кухні людина зможе приготувати таку закуску і порадувати себе і своїх близьких.
Приєднуйтесь і похрустіте разом!
Автор фото рецепта швидкої маринованої капусти Славяна.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів.