Коли мені хочеться смачних вареників, але немає часу заводити тісто і ліпити їх, на виручку приходить ледачий рецепт.
Ледачі вареники готуються буквально 10 хвилин, а начинку для них можна вибрати найрізноманітнішу. Особливо гарні виходять такі вареники влітку з соковитою малиною. Але якщо в холодильнику є запас замороженої ягоди, то радувати себе смачним блюдом можна цілий рік!
Ледачі вареники вдають із себе сирні кульки, їх також, як і звичайні вареники, необхідно варити в киплячій воді. До речі, щоб ліниві вареники виходили ніжніше, я замість пшеничного борошна додаю рисову. Але це необов’язково, в будь-якому випадки вони вийдуть смачними і при цьому дуже ситними. Відмінна ідея для сніданку для всієї родини!
Ледачі вареники з начинкою з малини або вишні
рецепт ледачих вареників з малиною
- 100 г сиру,
- 1 яйце,
- 3 ст. ложки борошна рисової (пшеничного),
- ванілін,
- цукор, сіль за смаком,
- малина.
Для приготування ледачих вареників сир не повинен бути мокрим і кремоподібним, підійде самий звичайний з брикету. У мисці змішуємо сир з яйцем.
Додаємо сухі інгредієнти: борошно, ванілін, дрібку солі, цукор за смаком. Ретельно перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.
Тепер беремо по половині столової ложки отриманої маси, руками скачуємо кульки, а потім робимо з них круглі коржики.
На середину кожного коржика викладаємо по 2-3 малини, можна трохи присипати цукровою пудрою. Якщо ягода заморожена, то розморожувати її не потрібно. Замість малини також можна взяти вишню без кісточки.
Знову катаємо з коржів кульки, тим самим закриваємо начинку всередині. Робимо це акуратно, щоб сік малини під час приготування не просочилася.
У киплячій, трохи підсоленій воді відварюємо ліниві вареники з малиною. Після спливання варимо 3-5 хвилин.
Викладаємо вареники на порційне блюдо і даємо трохи охолонути. Подаємо зі сметаною або йогуртом.
Смачного!
Автор рецепта і фото: Регіна Бурцева.
Рецепт № 2
Вареники ледачі сирні з маком
Необхідні інгредієнти:
- сир 350-400 гр .;
- 1 яйце;
- мак – 1,5 ст. ложки;
- цукор – 1,5 ст. ложки;
- борошно пшеничне – 2,5 ст. ложки;
- борошно для присипки;
- згущене молоко, мед, варення або джем.
Етапи приготування:
Візьміть сир, перемнние за допомогою вилки або перетріть через сито. Вбийте туди одне куряче яйце. Додайте мак і цукор.
Всипте спочатку 2.5 ложки борошна. Гарненько все перемішайте між собою. Тісто з сиру для ледачих вареників має залишатися трохи липким, воно не повинне вийти еластичним.
Дошку або робочу поверхню столу присипте борошном для роботи з основою.
Тим часом в невелику каструлю налийте води, посоліть, поставте на вогонь.
Руки також пріпиліте борошном, щоб тісто вас слухалася і не прилипало до рук.
Спочатку з тіста скачайте довгі джгути, а їх поріжте на шматочки.
Для краси кожен вареник примніть виделкою.
Варіть ліниві вареники з маком в киплячій воді хвилини 3 і постійно помішуйте, щоб не прилипли до каструлі, виймайте, як тільки спливуть наверх.
Подавайте на стіл в гарячому вигляді зі згущеним молоком, джемом або сметаною.
Смачного!
Рецепт № 3
Дуже смачний сніданок можна влаштувати собі, приготувавши ліниві вареники з сиром. Такі швидкі вареники можна готувати навіть із закритими очима, до такої міри це блюдо легко готується, та до того ж ще й швидко.
Ліниві вареники
покроковий фото рецепт
Під час приготування тіста на ліниві вареники і їх оброблення можна вже поставити на плиту каструльку з водою. Або включити необхідний режим з швидким закипанням води в мультиварці. І коли вода закипить, вареники будуть вже зліплені і їх потрібно буде лише закинути в окріп і зварити до готовності.
В цілому приготування ледачих вареників відніме всього лише 20 хвилин. Але про все по порядку.
Сир на вареники можна брати будь-якого ступеня жирності, тут вже справа смаку, індивідуальних переваг. Якщо сир знежирений, то такі вареники можна їсти навіть тим, хто сидів на дієті, тільки на сніданок, а не на вечерю. Дітям вареники можна готувати з самим жирним сиром, тоді смак готового блюда буде більш м’яким.
знадобляться:
Складові:
- 180 г сиру будь-якої жирності,
- 1 дрібне яйце куряче,
- 4 ст. ложки без гірки борошна,
- 1 ложка цукру (їдальня),
- Сіль за смаком,
- Ванілін – на ваш розсуд,
- Довільна кількість борошна на посипання столу під час ліплення вареників.
Процес приготування:
Відміряти 1 літр води, залити в каструлю і поставити на плиту.
Тим часом в окрему ємність помістити пачку сиру, куряче яйце, всипати цукор і борошно.
Змішати всі інгредієнти між собою за допомогою ложки, сформувавши однорідну масу.
Викласти тісто для ледачих вареників на дошку, присипану борошном.
Руками надати сирної маси форму витягнутої ковбаски невеликого діаметру.
За допомогою ножа розрізати ковбаску з сиру на рівні частини.
Пріпиліть борошном розрізи.
Завантажити в киплячу підсолену воду і варити до готовності (приблизно 5 хвилин від моменту повторного закипання).
Як приготувати ліниві вареники в мультиварці
Перед замісом тесту наливаємо воду в чашу мультиварки. Насипати мала кількість солі. Оптимальний режим для закипання води в мультиварці – це програма «Варка на пару», а ось що виставляється час приготування залежить від моделі мультиварки.
У Панасонік звіт часу на цьому режимі йде з моменту закипання води, тому потрібно виставити 10 хвилин. У Редмонді вважається загальний час, потрібно виставити 20 хвилин. Коли вода закипить, відкрити кришку мультиварки і закинути по одному варенику в киплячу воду.
Закрити кришку, залишається тільки дочекатися закінчення роботи програми. Краса!
Вареники спливли і плавають у воді повністю готові. Вийняти їх за допомогою шумівки на тарілку.
Ледачі вареники як блюдо на сніданок можна подавати з різними добавками, такими, як варення або джем, сметана або вершкове масло. А можна зробити і спеціальний молочний соус з додаванням какао, який дуже сподобається дітям. З малюками можна скласти казку про маленьких сирних колобків, вони із задоволенням візьмуть участь в приготуванні і поглинанні!
Якщо часу у вас трохи більше, приготуйте своїм дітям смачні сочнікі в духовці: