Салат з консервами рибними



Цей салат з консервою добре відомий багатьом. Популярність даної закуски обумовлюється тим, що страва смачна, просте в приготуванні і порівняно недороге. Салат Мімоза з консервами можна оригінально прикрасити, як це постаралася зробити я. Адже, погодьтеся, гарне блюдо завжди виглядає набагато смачніше і з’їдається швидше. Щоб приготувати рибний салат з консервами і яйцями, потрібно зовсім небагато часу, а результатом ви точно будете задоволені.

Салат з консервами рибними Мімоза

Салат мімоза

Можна приготувати смачний салат Мімоза з будь-консервованою рибою: сайра, горбуша, скумбрією, оселедцем або як тут, з сардинами. Цей рецепт Мімози без сиру, але якщо хтось дуже захоче, то можна зробити додатковий шар з натертим твердим або плавленим сирком. Отже, приступимо.

як приготувати салат з консервою і яйцями

Складові:

Інгредієнти для салату з консервами

  • банка консервів сардини або сайри в олії,
  • 4 варені яйця (білки і жовтки будемо використовувати окремо),
  • 1 цибулина,
  • 1 варена морквина,
  • 3-4 картоплини середнього розміру, звареної в мундирі в підсоленій воді,
  • майонез для змащування шарів.

прикраса:

  • 3-4 перепелиних яйця,
  • шматочка сирої морквини,
  • декількох горошин чорного перцю горошком.

Процес приготування:

Сардину викладаємо на блюдо для салату, розминаємо виделкою і надаємо форму головки сиру, від якої вже відрізали шматочок (як на фото). Це у нас буде перший шар. Наступні шари будемо робити в такій же формі.

Сардина для салату мімоза

Другим шаром викладаємо подрібнену цибулю. Попередньо його можна обдати окропом, залишити так на 5 хвилин і злити воду, щоб пішла гіркота, але це не обов’язково, так як він промаринуется і під майонезом.

Подрібнену цибулю в салат

Промащуємо шар риби з цибулею майонезом і викладаємо зверху натерті на дрібній тертці білки.

Риба цибулю яєчні білки

Знову промазуємо майонезом.

шар майонезу

Далі йде шар морквини, натертої на дрібній тертці.

шар моркви

Картопля також трьом на дрібній тертці і викладаємо наступним шаром.

Шар з картоплі

Зверху картоплю промазуємо майонезом.

Картопля майонез

Тепер залишилося зробити посипання з подрібнених варених жовтків, намагаючись захопити і краю салату. Коли наша заготовка готова, приступимо до оформлення. Для цього відваримо круто перепелячий яйця (приблизно 5 хвилин), очистимо їх і візуально визначимо, де у нас буде мордочка мишеняти. Зробимо вузьким гострим ножем два неглибоких отвори в області майбутніх вушок. Вушка ми зробимо з сирої моркви. Для цього відрізаємо тоненькі кружечки, формуємо з них вушка і вставляємо в підготовлені отвори. Потім також зробимо три маленьких хрестоподібних надрізу в області носика і вічко і вставити туди по горошинки. Мишки готові! Тепер їх можна поміщати на нашу Мімозу у вигляді сиру.

Салат з консервою

Салат з консервами покроковий фото рецепт від Юлії Коломієць.