Мариновані гливи



Багато хто до цих пір сумніваються, а чи зможуть вони в домашніх умовах приготувати смачні мариновані гриби. Гливи пряного посолу ви зможете приготувати навіть з самого першого разу. Весь секрет цієї страви полягає в тому, щоб не переборщити з оцтом і сіллю. Кислі та пересоленние гриби ніхто не захоче з’їсти. Адже кислі грибочки ми можемо купити і в найближчому магазині, що я не раз і робила, поки не почала готувати гриби вдома. По-перше, це набагато смачніше, а по-друге просто дешевше! Приготуйте і ви не пошкодуєте! Ви навіть можете сміливо використовувати для такого рецепта інші грибочки: печериці, маслюки або опеньки.

мариновані гливи

мариновані гливи

Столовий оцет для приготування грибного маринаду пропонується замінити винним. Крім цього в розсіл додамо цукор.

Як маринувати гливи

Складові:

  • 500 грам глив або інших грибів;
  • 4 ст. л. виноградного оцту;
  • 150 мл рослинного масла;
  • 150 мл води;
  • Щіпка цілих зерен коріандру;
  • 5-6 бутончиків гвоздики;
  • 7-8 горошин чорного перцю;
  • 3-4 листочка лавра;
  • 1 чайн. ложка солі;
  • 3-4 чайн. ложки цукру.

Процес приготування:

Гриби необхідно промити і відокремити від загальної грибниці. Робіть це акуратно і не поспішаючи, щоб не зламати ніжки.

Мариновані гливи рецепт

У велику каструлю налийте близько літра води і відваріть гливи з додаванням цукру і солі. Варити гриби не слід довго, так гливи самі по собі ніжні і можуть перетравитися, що негативно позначиться на смаку страви. Такі грибочки повинні похрускує. Тому після закипання, процес варіння не повинен перевищувати 15 хвилин. Відкиньте гливи на друшляк, так вони трохи охолонуть.

З’єднайте вказане в списку інгредієнтів кількість води і масла в емальованому посуді. Засинайте до них все приправи і поставте на вогонь, щоб пряний маринад прогрілося, але не закипів.

Маринад для глив

У теплому середовищі все спеції розкриються і віддадуть грибам всі свої аромати. З’єднайте гливи з маринадом і розмішайте. Залишилося додати лаврові листочки.

Мариновані гливи швидко

Як ви помітили, лист лавра ми додаємо окремо від маринаду і не прогреваем, так при нагріванні лаврушка може зробити блюдо гірким. Завжди намагайтеся цю пряність додавати в самому кінці приготування, тоді вийде найкращий результат. Грибочки укладайте в скляну тару і закривайте щільно кришкою.

Мариновані гриби гливи

Поставте в холодне місце на 4-6 годин для маринування. Після цього охолоджені гливи можна буде подавати до столу, і пригощати дорогих гостей. Така закуска миттєво розлітається під чарочку оковитої. А в пост мариновані гливи добре йдуть до гарячої картоплі або горохового пюре.

Рецепт маринування глив

Bon Appetite!

Рецепт і фото: Наталія Ісаєнко