Гриби дуже часто присутні в нашому раціоні. У кулінарії їх використовують як окрему страву і як доповнення до салатів, рибних і м’ясних страв. Роблять начинки для: пиріжків, млинців, вареників. Гриби консервують, а також готують перші страви. Вони виходять дуже ароматними і смачними. Останнім часом дуже широко застосовуються штучно вирощені гриби: гливи і печериці. Сьогодні я хочу запропонувати один з простих рецептів: мариновані печериці швидкого приготування.
Печериці швидкого приготування
мариновані печериці рецепт з фото
Складові:
- печериці – 500 г.,
- часник – 3 зубки.,
- цибуля – 1 шт.,
- болгарський перець – 1 шт.,
- свіжий кріп.
Для маринаду нам знадобляться:
- півлітра води,
- лавровий лист – 4 шт.,
- сушений майоран – 1 ст. ложка,
- цукор – 1 ст. ложка,
- сіль – 1,5 ч. ложки,
- рослинне масло – 1 ст. ложка,
- оцет 9% – 70 г,
- запашний перець горошком.
Процес приготування:
Очищаємо гриби від плівки, обмиваємо і складаємо в миску. Печериці краще брати дрібні, а великі розрізати на частини. Ставимо каструлю з водою на плиту грітися. Додаємо сіль, лавровий лист, перець горошком і проварюємо гриби 5 хвилин.
Відкидаємо на друшляк остигати.
Підготуємо інші продукти. Помитий болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо кубиком. Часник очистимо від луски і подрібнити на обробній дошці за допомогою ножа. Зелень промиваємо під проточною водою і дрібно нарізаємо.
З’єднуємо підготовлені продукти з відвареними грибами.
Тепер приготуємо маринад. У киплячу воду кладемо: лавровий лист, чорний перець, майоран, сіль, цукор, рослинна олія. Кип’ятимо маринад 3 хвилини. Вимикаємо вогонь і додаємо оцет. Заливаємо печериці маринадом і накриваємо кришкою. Коли охолонуть, ставимо в холодильник. Через 6 годин гриби готові. Якщо є можливість, краще залишити їх на ніч. Готові мариновані печериці дістаємо з розсолу, додаємо нарізану цибулю, рослинне масло. Салат готовий! Смачного!
Як маринувати печериці, автор рецепта і фото: Нарядчук Олена.