Маринувати і солити печериці в домашніх умовах дуже просто, та ще й економічно вигідно: смак виходить, як у фабричній баночки, але в 3 рази дешевше.
Вашій увазі пропонується два рецепта маринованих шампіньйонів. Щоб зрозуміти, який же варіант смачніше, потрібно зробити їх обидва і порівняти отримані грибочки.
мариновані печериці
Для приготування швидких маринованих шампіньйонів будуть потрібні
Складові:
- По 300 г свіжих дрібних грибів,
- 3 зубчики часнику,
- яблучний або винний оцет,
- трохи рослинного масла,
- сіль,
- лавровий лист,
- чорний перець горошком,
- 1 столова ложка (без гірки) цукру.
Процес приготування:
Підготувати гриби і спеції.
1 спосіб приготування
Гриби почистити і скласти в каструльку. Маленькі екземпляри залишити цілими, а середні – розрізати уздовж навпіл.
Додати до грибів: крупно порізаний часник, 2 лаврових листки, кілька горошин перцю, весь цукор, 1 чайну ложку (без верху) солі, 30 мл оцту.
Воду не додавати! При нагріванні гриби виділять достатню кількість рідини. Каструльку з усіма інгредієнтами накрити кришкою і поставити на найбільший вогонь.
На вогні каструлю тримати рівно 7 хвилин. Періодично необхідно відкривати кришку і випускати пар, щоб піниться маса не вирвалася назовні.
Поставити гриби остигати.
2 спосіб приготування з маринадом
Час приготування – 24 години. Вихід готового продукту – 250 г.
У каструльку налити 150 мл води і поставити на вогонь. Гриби почистити і розрізати при необхідності, як в 1-вом варіанті. Коли закипить вода – додати в каструлю: гриби, 2 чайних ложки (без гірки) солі, 2 столові ложки рослинної олії, 30 мл оцту, кілька горошин перцю.
З моменту закипання варити гриби рівно 2 хвилини.
У баночку покласти кріп, петрушку і вилити туди гриби разом з розсолом. Для доведення грибів до потрібної кондиції – остудити і поставити їх в холодильник на 24 години.
Готові грибочки викласти в салатниці, додати зелена цибулька, петрушку, трохи рослинного масла. А тепер можна порівняти обидва варіанти і вибрати потрібний результат. Або так і готувати в подальшому – двома способами маринування.
Спробуйте, дуже смачно. Смачного!
За рецепт і фото дякуємо Тетяну.
Можливо, вам сподобається рецепт солоних груздів:
Як солити грузді – >>