Мариновані печериці з лимоном за 4 години



Маринувати гриби в домашніх умовах просто і цікаво. Можна поекспериментувати з маринадом і приготувати приголомшливу закуску, якої не купиш у магазині. І навіть приготувати сироедческіе печериці!

Гриби на зиму з соком лимона

Зараз практично в кожному супермаркеті або на ринку продаються свіжі шампіньйони. Маринувати їх можна як цілими, так і порізати після варіння. Печериці не вимагають багато часу в маринуванні, буквально пару годин нехай вони постоять в холодному місці і можна пригощати сім’ю. Лимон додасть грибам пікантність і приємний аромат цитрусових.

Для приготування печериць з лимоном нам знадобиться – 4 години, вихід порцій – 1 літрова банка.

Складові:

  • Свіжі великі печериці – 650 грам
  • Лимон – 1 \ 2 штуки
  • Корінь селери – 20 грам
  • Гірчиця насінням – 1 чайна ложка
  • Лавр – 3 штуки
  • Часник – 1 великий зубок
  • Базилік – за смаком
  • Сіль мелена – 1 столова ложка
  • Цукор білий – 1 чайна ложка
  • Перець болгарський – 1 \ 2 штуки
  • Кріп свіжий – 3 гілочки
  • Оцет яблучний або звичайний – 3 столові ложки.

Як маринувати гриби з лимонним соком

За цим рецептом замаринувати можна не тільки шампіньйони, але і гливи. Якщо ви хочете, щоб гриби простояли до зими, законсервувати їх, то банку і кришку для закачування простерилизуйте і в кінці просто за допомогою ключа закатати.

Печериці маринують відразу після покупки, щоб грибочки були свіжими НЕ млявими і без темних плям. Лимона нам буде потрібно половинка. Можна заздалегідь обдати цитрус окропом, щоб мікробів не було.

Промиті, куплені інгредієнти

Печериці залити теплою водою на 5 хвилин, щоб легше ми їх було, земля сама відпаде.

Чисті печериці пересипаємо в каструлю.

Посипаємо сіллю, цукром для пікантності. Зі спецій обов’язково додати лаврові листочки, зубок часнику, насіння гірчиці, сухий базилік, Шматочок кореня селери, якщо є. Можна замість цукру додати мед, теж буде смачно.

Трави і підсолоджувач

Заливаємо приблизно літром води гриби, вони все одно спливати будуть. Ставимо на грубку, включаємо вогонь. Печериці потрібно проварити 25 хвилин.

У банку, куди ми потім пересиплю печериці кладемо гілочки кропу, можна і порізати його. Перець болгарський кубиками нарізаємо і теж додаємо в банку, можна і в каструлю до грибів додати, але тоді він втратить свої властивості корисні.

Болгарський перець і свіжа зелень

Час минув, печериці готові. Викладаємо їх у миску з розсолу.

Відрізаємо пару кілець лимона, для краси, а з іншого фрукта вичавлюємо сік і в банку його виливаємо. Гриби можна цілком маринувати або зручніше відразу порізати на чотири частини. Висипаємо печериці в банку і з боків кладемо кільця лимона.

Заливаємо маринадом з каструлі, можна шумівкою повиловлювати насіння гірчиці, що на дні залишилися і лаврові листи, теж їх в банку.

Додаємо оцет і закриваємо кришкою.

Коли банку з печерицями трохи охолоне, поставте на три години її в холодне місце.

Через час смачні печериці з лимоном можна пробувати.