Олів’є з сиром тофу



Олів’є – відмінний салат. Хороший він тим, що готується з доступних продуктів, а виходить смачним, і виглядає ошатно. Салат доречний і в повсякденному меню, і на святковому столі.

вегетаріанський олів'є

Сьогодні пропоную приготувати олів’є з сиром тофу – це відмінний веганські варіант популярного салату. Мені подобається цей салатик тим, що їм цілком можна замінити прийом їжі – адже салат не тільки дуже смачний, але і цілком ситний. А ось ще один популярний варіант – олів’є з грибами.

Я готувала салат на двох, тому інгредієнти наведені в малій кількості. Якщо ж ви готуєте на велику сім’ю, або на Новий рік чи іншу подію, тоді сміливо збільшуйте продукти в 2, або навіть в 3 рази.

Складові:

  • Морква – 1 шт. середнього розміру
  • Картопля – 1 середня
  • Солоний огірок – 1 шт.
  • Тофу – 100 г
  • Сіль за смаком
  • Зелений консервований горошок – 5 ст.л.
  • Зелена цибуля – кілька пір’я
  • Заправка для салату – на смак

Пісний олів’є готується без яєць. Якщо ви все одно хочете почувати їх смак в салаті, тоді замініть яйця на:

  1. Тофу змішаний з рожевою сіллю (така сіль має запах яєчного жовтка, так як в її складі сірководень). Або просто присипте салат не звичайною сіллю, а рожевою.
  2. Авокадо. Цей фрукт має консистенцію, близьку до варених яєць, і трохи нагадує їх смак.

Як приготувати:

Картоплю і моркву попередньо відварити протягом 20 хвилин.

Потім очистила, і нарізала кубиками: спочатку морковочку.

А після і картоплю.

Солоний огірочок нарубати теж кубиками.

Точно так само вчинила з тофу.

Кубиками і в салат.

Виклала зелений горошок.

Нарізала зелений цибулька.

Посолити. Перемішала.

Далі салат потрібно заправити. Я для цього використовувала рослинне масло. Як варіант, можна заправити веганським майонезом. Або сметаною – орієнтуйтеся на свій смак.

Ось і все, олів’є з тофу готово! Я думаю, що цей рецепт буде корисний вегетаріанцям або веганам, які не вживають в їжу тваринні продукти, в тому числі і яйця. У цьому рецепті тільки рослинні продукти.

Прекрасне доповнення на святковий стіл на Новий рік або день народження, коли хочеться, щоб в меню були знайомі, звичні страви.

Смачного!