Смачний, в міру ситний завдяки грибам, і з виразною ноткою свіжості завдяки зелені і огірочки – це все про салаті з грибами і кукурудзою.
Салати зі свіжими овочами – це моя пристрасть. За зимові місяці я встигаю скучити по хрусткою свіжості, яка в достатку доступна влітку. Тому сьогодні вирішила приготувати салат, з доступними на даний момент продуктами.
У цьому салаті я вирішила використовувати смажені гриби, причому два види – гливи і королівські печериці. Додала солоденької кукурудзи і хрусткий огірочок – і вуаля, смачний салат готовий! Всі складові прекрасно поєднуються один з одним, не перебивають смак, а навпаки, підкреслюють. Впевнена, коли ви його спробуєте, на одній порції явно не зупиніться!
Раніше я часто готувала салат з пекінської капусти з кукурудзою, куди додавала білі сухарики домашнього приготування. Але зараз цей рецепт пішов на другий план. Є ще цікавий варіант приготувати з рисом і болгарським перцем, виклавши шарами – це більш ситне блюдо. Також для тих, хто любить вносити свої зміни в рецептуру (або мають кулінарну фантазію) пропоную спробувати приготувати наш рецепт з маринованими печерицями, солодким перцем, квасолею, горошком, помідорами – періодично я поєдную ці інгредієнти, виходить дуже смачно. До слова, салат пісний, але дуже-дуже смачний!
Складові:
- смажені гливи – 150 г;
- смажені королівські печериці – 150 г;
- огірок – 1 шт .;
- сир тофу – 50 г;
- консервована кукурудза – півбанки;
- зелена цибуля – пучок;
- кріп і петрушка – кілька гілок;
- заправка для салату на смак;
- сіль за смаком.
Як приготувати салат з грибами і кукурудзою:
Нарізала дрібними кубиками огірочок.
Потім сир тофу.
Виклала в салатник смажені гливи.
І печериці.
Додала кукурудзу.
Нарізала зелена цибуля.
І кріп з петрушкою.
Перемішала.
Спробувала і вирішила, що салат не буду заправляти – мені вистачило олії від смажених грибів. І до речі, я його не солила. Ви ж орієнтуйтеся на свій смак.
Ось і все, смачний салат з грибами і кукурудзою готовий!
Смачного!