Салат з квасолею і корейської морквою «Новорічна свічка»



Рецепт Тетяни Ш.

Новорічний стіл все ми намагаємося прикрасити особливим чином, і я в тому числі. Тому вже зараз я збираю в свою «скарбничку ідей» особливо сподобалися мені варіанти оформлення страв, адже до Нового року залишилося зовсім небагато часу.

Вегетаріанський салат з корейською морквою

І сьогодні я хотіла б поділитися ще однією сподобався мені ідеєю оформлення салату, попередні рецепти – це салат «Календар» і «Новорічний годинник». Правда, мої художні здібності відсутні геть, тому оформлення у мене вийшло досить-таки скромненьке. Але впевнена, що у вас вийде набагато гарніше!

До речі, якщо блюдо з салатом велике, тоді можна оформити не одну «свічку», як у мене, а три, наприклад. І салат можна використовувати будь-який, який вам подобається – хоч той же «Олів’є», просто потім прикрасити його таким чином. Я приготувала одне з улюблених страв своєї сім’ї – салат з квасолею та морквою по-корейськи.

Складові:

  • Квасоля відварна – 3 ст.л.
  • Корейська морквина – 200 г
  • Зелені солоні помідори (або огірки) – 1-2 шт.
  • Сметана або майонез – до смаку
  • Горіхи волоські – жменя
  • Кріп – кілька гілок для прикраси
  • Шматочок помідора або червоного болгарського перцю – для «вогника»
  • Сир – 15 г (для свічки)

Також на сайті є рецепт схожого салату з квасолі і корейської морквою з грибами.

Салат «Свічка» – рецепт з фото

У салатник виклала відварну фасольку.

варена квасоля

Потім корейську моркву.

І нарізані солоні зелені помідори. Їх цілком можна замінити солоним огірочком.

Заправила сметаною. Розрівняла.

Посипала подрібненими волоськими горіхами.

Далі прямоугольнічек сиру відрізала для «свічки». З помідора вирізала «вогник». І прикрасила зеленню кропу.

Ось і все, салат «Свіча» готовий!

Смачного!