Рецепт Тетяни Ш.
Новорічний стіл все ми намагаємося прикрасити особливим чином, і я в тому числі. Тому вже зараз я збираю в свою «скарбничку ідей» особливо сподобалися мені варіанти оформлення страв, адже до Нового року залишилося зовсім небагато часу.
І сьогодні я хотіла б поділитися ще однією сподобався мені ідеєю оформлення салату, попередні рецепти – це салат «Календар» і «Новорічний годинник». Правда, мої художні здібності відсутні геть, тому оформлення у мене вийшло досить-таки скромненьке. Але впевнена, що у вас вийде набагато гарніше!
До речі, якщо блюдо з салатом велике, тоді можна оформити не одну «свічку», як у мене, а три, наприклад. І салат можна використовувати будь-який, який вам подобається – хоч той же «Олів’є», просто потім прикрасити його таким чином. Я приготувала одне з улюблених страв своєї сім’ї – салат з квасолею та морквою по-корейськи.
Складові:
- Квасоля відварна – 3 ст.л.
- Корейська морквина – 200 г
- Зелені солоні помідори (або огірки) – 1-2 шт.
- Сметана або майонез – до смаку
- Горіхи волоські – жменя
- Кріп – кілька гілок для прикраси
- Шматочок помідора або червоного болгарського перцю – для «вогника»
- Сир – 15 г (для свічки)
Також на сайті є рецепт схожого салату з квасолі і корейської морквою з грибами.
Салат «Свічка» – рецепт з фото
У салатник виклала відварну фасольку.
Потім корейську моркву.
І нарізані солоні зелені помідори. Їх цілком можна замінити солоним огірочком.
Заправила сметаною. Розрівняла.
Посипала подрібненими волоськими горіхами.
Далі прямоугольнічек сиру відрізала для «свічки». З помідора вирізала «вогник». І прикрасила зеленню кропу.
Ось і все, салат «Свіча» готовий!
Смачного!