Чорничні кекси з сиром



Дуже смачні, домашні кекси з чорницею – рецепт з покроковими фото допоможе швидше освоїтися з етапами приготування, а також уникнути помилок, які часто бувають у не надто досвідчених кулінарів. Кекси приготовлені на американський лад: пишні, за рахунок соди., Ніжні, розсипчасті, завдяки сиру., З начинкою з ягід чорниці, що надає маффин незвичайний, гарний колір. Сирні кекси без яєць і борошна, яйця в цій випічці зайві, їм навіть не потрібна заміна, кекси прекрасно піднімаються. А ось більшу частину борошна ми замінили на манну крупу, чому текстура маффинов стала більш повітряної і ніжною.

Сирні кекси з ягідної начинкою на столі

До речі, якщо ви любите випічку з сиром, тоді обов’язково спробуйте приготувати пишні сирники (теж без яєць) і сирну запіканку в мультиварці, красиво прикрашену зображенням Вогненного Півня, що актуально до Нового року.

Інгредієнти для чорничних кексів:

  • сир (не знежирений, краще домашній) – 200 м,
  • 2 ст. л. манної крупи,
  • 4 ст. л. свіжої або замороженої чорниці,
  • 2-3 ст. л. цукру або за смаком,
  • 1 пакетик ванільного цукру,
  • 2 ст. л. борошна,
  • дрібка солі

Солодкі кекси з чорницею

Великі грудочки сиру розім’яти виделкою (для домашнього сиру), додати манну крупу, перемішати і поставити в сторонку насичуватися. Близько 20-30 хв. Перевірте, чи добре манка просочилася молочною сироваткою.

sam_3668

Додайте весь цукор, сіль і борошно, перетріть з сирною масою. Засипте соду, яку не потрібно гасити, кислинки в молочному продукті буде досить, щоб сода вступила в реакцію.

sam_3671

Останній інгредієнт – чорниця! Акуратно перекладіть до сирному тесту, перемішайте. Частина ягід можна розчавити вилочкою або перетерти блендером, щоб чорничний сік змішався з сиром і дав свою солодкість і кислинку тесту.

Тісто розлито по формах

Розкладіть майбутні кекси по формах, можна використовувати силіконові. Якщо у вас немає спеціальних формочок для випікання кексів, тоді викладіть сирну масу в будь-яку форму і потримайте запіканку в духовці трохи довше. Маленький обсяг – 20-30 хв., Великий обсяг – 40-60 хв., Температура – 180С.

sam_3676

Смачного!