Печеня в горщиках з м’ясом і печінкою



Все, напевно, пам’ятають мультфільм про горщик, якому всього лише потрібно було сказати: «Горщик вари !!!», і він починав варити різні каші. У наш час все трохи інакше, у багатьох зараз є такі чарівні горщики типу мультиварки. Та й глиняні горщики ніхто не відміняв, приготована в духовці в них їжа виходить дуже смачною. Ось і я згадала, що у мене десь стоять два прекрасних горщика, які і допоможуть мені приготувати сьогоднішній обід.

А на обід ми будемо сьогодні їсти печеню з м’яса і печінки в горщиках. Думаю, прекрасний варіант для обіду, як ви вважаєте?

Печеня в горщиках з м'ясом

Печеня в горщиках з м’ясом і печінкою

Ми раніше для приготування завжди використовували тільки свинину, але я як завжди, вирішила урізноманітнити наш раціон і включила до складу жаркого печінку. Повинна сказати, що ми з величезним задоволенням з’їли все до останку. Отже, дістаємо наші пузатенькі горщики і приступаємо до приготування смачного спекотного.

Для того щоб приготувати печеню в горщиках з м’ясом, картоплею і печінкою вам будуть потрібні

Складові:

  • Свинина (м’якоть) 300 – 400 грам,
  • Печінка (свиняча або яловича) 200 – 300 грам,
  • Картопля 5 – 6 великих бульб,
  • Вода – 1,5 склянки,
  • Масло рослинне (рафінована),
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка,
  • сіль,
  • Чорний мелений перець,
  • Лавровий лист – 2 штуки.

Процес приготування:

Для початку хотілося б сказати, що готувала я в горщиках вже багато раз, і кожен раз по-різному нарізала інгредієнти. Зрештою, прийшла до висновку, що найкраща нарізка для жаркого в горщиках – це велика. Всі інгредієнти зберігають свою форму і при цьому завжди проварюються, що дуже радує.

Буває, у часто використовуваних горщиків розбивається кришечка, не варто переживати, скористайтеся фольгою. А ще можна замінити кришечку будь-яким тестом. Мені подобаються такі їстівні кришечки з дріжджового тіста, дуже смачно. А ще потрібно пам’ятати, що глиняні горщики завжди ставлять тільки в ХОЛОДНУ духовку !!!

Печінка в спекотнеОтже, приступимо до готування. Поставимо розігріватися сковорідку на вогонь і наллємо в неї трохи рослинного масла. Використовуйте рафінована олія, воно не має ніяких сторонніх запахів і головне, не буде пінитися. Для початку займемося печінкою, її потрібно промити і порізати довільно. Відправляємо печінку на сковорідку з розігрітою олією і обсмажуємо, постійно перемішуючи, до напівготовності.

Свинина в спекотнеСвинину в спекотне слід промити і нарізати довільними шматками, як говорилося вище, я нарізала м’ясо крупно. Потім викладаємо м’ясо на розігріту сковорідку, де раніше обсмажили печінку. Масло міняти не варто. Обсмажувати потрібно на сильному вогні до придбання м’ясом золотистої скоринки.

М'ясо в горщиках в спекотнеСмажені до напівготовності м’ясо і печінку розкладаємо по горщикам. Очищаємо ріпчасту цибулю та нарізаємо його півкільцями. Потім розкладаємо в кожен горщик.

Картопля в спекотнеОчищений і промитий картоплю треба нарізати великими часточками і обсмажити на сильному вогні на сковорідці, де смажили м’ясо і печінку.

Печеня в горщиках в духовціОбсмажуємо з усіх боків приблизно хвилин 5 – 8. Потім і картопля розкладаємо по горщикам. Зверху викладаємо лавровий лист, який потрібно попередньо промити в холодній воді. Тепер потрібно залити горщики водою або бульйоном. У воді попередньо розчиняємо сіль і додаємо чорний перець, адже ми ж в процесі приготування не солили і не додавали спеції. Наповнюємо горщики водою «по плечики», не більше, інакше в процесі приготування рідина вибіжить, тому що все буде булькати.

Отже, ставимо горщики на деко і відправляємо його в холодну духовку. Виставляємо температуру 200 ° градусів і будемо готувати печеня з м’ясом і печінкою 40 – 55 хвилин.

Печеня в горщиках з м'ясом і печінкоюМожна поставити горщик на порційну тарілку і подати на стіл, така подача багатьом сподобається. Або викласти спекотне на тарілку і прикрасити зеленню.

Імпровізуйте і додавайте нові інгредієнти в свої страви, отримуючи при цьому прекрасні кулінарні шедеври! За покроковий фото рецепт спекотного в горщиках дякуємо слов’яни.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!