Грибний суп в горщику – це дуже смачне першу страву. Вже не знаю, яким магічним чином горщик і духовка діють на продукти, але такий суп виходить в рази більш насиченим того, що був зварений на плиті.
В горщику все овочі і бобові добре розварюються, а смак у супу більш виражений і насичений. І ще ароматно – грибний!
Мені подобається, що трудових витрат на приготування такого супчика потрібно мінімум – підготувати продукти, закинути в горщик і забути в духовці приблизно на півгодини.
Найкрасивіше і смачніше суп виходить з червоною сочевицею, а ось темна забарвлює бульйон в сірий, непривабливий колір. Гриби можна взяти будь-які: білі сушені або свіжі (а також будь-які лісові, які ви вмієте готувати), гливи, печериці. Якщо у вас є заморожені гриби, які ви заздалегідь обсмажили, то це теж відмінний варіант – значно прискорить процес.
Інгредієнти (на 1 горщик):
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- картопля – 2 маленькі
- червона сочевиця – 1/3 склянки
- смажені гриби -2 ст.л.
- лавровий лист – 1 шт.
- перець духмяний горошком – 3 шт.
- мелений перець і паприка – по щіпці
- сіль за смаком
- рослинне масло – 2 ст.л.
Суп з грибами в горщиках
Очищаємо всі овочі – цибулю, моркву і картоплю.
Цибулю нарізаємо.
Морква пускаємо на тертку.
Викладаємо на сковороду і пасеруємо на рослинній олії.
Нарізаємо не крупніше картоплю і кидаємо в сковороду.
Додаємо спеції, перемішуємо і залишаємо на вогні ще хвилин на 5.
Потім готуємо горщик. Промиваємо сочевицю, викладаємо на дно горщика.
Кидаємо лаврушку і запашний перець.
Обсмажте гриби до готовності на рослинній олії. Перекладіть їх до сочевиці.
Поверх грибів викладаємо обсмажені цибулю, моркву і картоплю. Солимо.
Заливаємо водою (або овочевим бульйоном) так, щоб на 1-2 см не доходила рідина до верху.
Накриваємо кришкою і ставимо в духовку на 30 хвилин при температурі 190 градусів.
Ось і все, смачний, насичений, густий, ароматний грибний суп в горщику готовий!
Смачного!