Все приготоване в горщиках смачніше, ніж просто тушковане або варене. Для багатьох блюдо в горщиках як би заздалегідь гарантує чудовий смак. Такої ж думки я про рецепт цього борщу. Борщ страва української кухні і вважається візитною карткою. Існує безліч рецептів приготування борщу, але найчастіше господині його готують на плиті, поступово додаючи в борщ обсмажені або сирі інгредієнти. Даний рецепт в корені відрізняється від звичної рецептури. Для приготування цієї страви все овочі обсмажуються попередньо і кожне окремо. Після, всі інгредієнти збираються в єдиний горщик і тужать в духовці. Борщ в духовці в горщику виходить смачним, наваристим, ароматний і трохи солодким. Спробуйте і ви приготувати такий борщ вдома, тим більше що рецепт буде описаний детально і наочно.
Борщ в духовці в горщику
як приготувати борщ з грибами в духовці рецепт
Складові:
- капуста білокачанна – 100 г,
- картопля – 4 шт.,
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- морква – 1 шт.,
- рослинне масло для смаження – за смаком,
- печериці – 100 г,
- буряк – 1 шт.,
- томатний сік або помідори – 1 стакан або 2-3 шт.,
- сіль, спеції – за смаком,
- квасоля консервована – 1 банка,
- болгарський перець – 1 шт.
Процес приготування:
Для приготування борщу в горщику візьміть ріпчаста цибуля. Очистіть і наріжте дрібненько кубиком. Моркву натріть на тертці.
На рослинному маслі обсмажте цибулю до легкого кольору.
Картопля очистіть від шкірки і наріжте кубиком. У глиняний горщик, на дно, укладіть картопля.
До обсмаженої цибулі додайте натерту на крупній тертці моркву. Обсмажте все разом, поки морква не стане м’якою.
До моркви і цибулі додайте нарізаний болгарський перчик. Тепер влийте томатний сік. Якщо немає томатного соку, візьміть свіжі помідори. Від цього борщ тільки виграє. Розріжте помідор навпіл і натріть м’якоть на крупній тертці. Шкурка автоматично відокремиться. Її потрібно буде тільки викинути. У зажарку додаємо тільки м’якоть помідор.
Буряк очистіть і наріжте тонкою соломкою. Можна використовувати спеціальні терки для подрібнення овочів. На рослинному маслі обсмажте буряк.
Білокачанну капусту наріжте тонкою соломкою.
У горщик до картоплі додайте зажарку з цибулі, моркви і перцю, обсмажену буряк.
Відкрийте банку з квасолею. За кілька ложок готової квасолі помістіть в кожен горщик. Для приготування можна використовувати квасоля, приготовлену вдома заздалегідь. Необов’язково використовувати покупну готову.
На рослинному маслі обсмажте нарізані печериці.
Капусту, квасоля і печериці помістіть в кожен горщик.
Залийте водою так, щоб овочі занурилися під воду. У кожен горщик додайте за смаком сіль, чорний мелений перець або інші спеції на ваш вибір. Закрийте горщик кришкою і поставте в розігріту духовку при 180 градусах на 30-40 хвилин. Готовність можна визначити по готовності буряка.
Ось наш борщ в горщиках і готовий. Незвично, чи не так? Кожну порцію борщу можна присмачити ложкою сметани. Це суто індивідуально. Кому що більше подобається. Мої домашні люблять їсти такий борщ з салом. Добре просолений шматочок сала з прожилками м’яса відмінно підійде. А, як відомо – борщ і сало це класична нерозлучна пара.
Автор рецепта і фото: Варвара Сергіївна