Печиво на пиві



Якщо у вас з якоїсь причини залишився недопитим келих пива, не поспішайте його виливати. На основі цього хмільного напою можна приготувати чудове домашнє печиво, яке сподобається і дорослим, і дітям. Смак його буде незрівнянним, тісто хрустким, аромат – непередаваним, а ось алкоголю відчуватися не буде – він просто випарується під час знаходження тесту в духовці. Печиво на пиві будемо готувати з волоськими горіхами.

Печиво на пиві з волоськими горіхами

Печиво на пиві

покроковий фото рецепт

Примітка:

1 – для приготування печива можна використовувати будь-яке пиво, але при цьому обов’язково, щоб воно було не сильно видихлим і дуже холодним,

2 – вершкове масло (або маргарин) перед натиранням на тертці бажано деякий час витримати в морозилці.

Складові:

Інгредієнти для печива на пиві

  • світле пиво – 200 мл,
  • натертий на тертці маргарин або вершкове масло – 180 грам,
  • цукровий пісок – 75 грам (можна більше),
  • ядра волоських горіхів – на смак,
  • пшеничне борошно -450-500 грам.

Процес приготування:

Масло натерти на крупній тертці. До измельченному маслу додати цукровий пісок і 200 грам пшеничного борошна.

Масло борошно цукор

Перетерти з’єднані компоненти в крихту, після чого тонкою цівкою влити в неї холодне пиво.

Пиво в тісто

Швидко перемішати масу до однорідності.

Однорідна маса для печива

Частину борошна додавати потроху, поступово вимішуючи тісто на пиві.

Тісто на пиві

Волоські горіхи слід подрібнити заздалегідь. Найзручніше зробити це, пересипавши їх в поліетиленовий пакет і гарненько відбивши за допомогою дерев’яного молотка або качалки.

Волоські горіхи в тісто для печива

Горіхи додавати в тісто разом з однією з порцій борошна, намагаючись якомога рівномірніше розподілити їх в процесі вимішування по всьому об’єму.

Печиво з горіхами

Практично готове тісто для печива викласти на присипаний борошном стіл і продовжити заміс вручну. Додавати борошно слід до тих пір, поки тісто не стане пластичним і перестане липнути до рук. Можливо, її знадобиться трохи більше або менше зазначеного в переліку інгредієнтів.

Замісити тісто для печиваГотове тісто печиво

На 1 годину помістити тісто на пиві в холодильник, після чого розкачати його в шар товщиною від 5 мм до 1 см і за допомогою спеціальних формочок вирізати печиво.

Форми для печива

Зробити це можна самостійно, а можна довірити відповідальну роботу своїм маленьким помічникам.

пивне печиво

Викласти печиво на деко, злегка змащене вершковим маслом і помістити на 15-20 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.

Печиво на пиві рецептПечиво на пиві

Як приготувати смачне домашнє печиво на пиві розповіла Світлана Сорока, рецепт і фото автора.