Якщо у вас з якоїсь причини залишився недопитим келих пива, не поспішайте його виливати. На основі цього хмільного напою можна приготувати чудове домашнє печиво, яке сподобається і дорослим, і дітям. Смак його буде незрівнянним, тісто хрустким, аромат – непередаваним, а ось алкоголю відчуватися не буде – він просто випарується під час знаходження тесту в духовці. Печиво на пиві будемо готувати з волоськими горіхами.
Печиво на пиві з волоськими горіхами
покроковий фото рецепт
Примітка:
1 – для приготування печива можна використовувати будь-яке пиво, але при цьому обов’язково, щоб воно було не сильно видихлим і дуже холодним,
2 – вершкове масло (або маргарин) перед натиранням на тертці бажано деякий час витримати в морозилці.
Складові:
- світле пиво – 200 мл,
- натертий на тертці маргарин або вершкове масло – 180 грам,
- цукровий пісок – 75 грам (можна більше),
- ядра волоських горіхів – на смак,
- пшеничне борошно -450-500 грам.
Процес приготування:
Масло натерти на крупній тертці. До измельченному маслу додати цукровий пісок і 200 грам пшеничного борошна.
Перетерти з’єднані компоненти в крихту, після чого тонкою цівкою влити в неї холодне пиво.
Швидко перемішати масу до однорідності.
Частину борошна додавати потроху, поступово вимішуючи тісто на пиві.
Волоські горіхи слід подрібнити заздалегідь. Найзручніше зробити це, пересипавши їх в поліетиленовий пакет і гарненько відбивши за допомогою дерев’яного молотка або качалки.
Горіхи додавати в тісто разом з однією з порцій борошна, намагаючись якомога рівномірніше розподілити їх в процесі вимішування по всьому об’єму.
Практично готове тісто для печива викласти на присипаний борошном стіл і продовжити заміс вручну. Додавати борошно слід до тих пір, поки тісто не стане пластичним і перестане липнути до рук. Можливо, її знадобиться трохи більше або менше зазначеного в переліку інгредієнтів.
На 1 годину помістити тісто на пиві в холодильник, після чого розкачати його в шар товщиною від 5 мм до 1 см і за допомогою спеціальних формочок вирізати печиво.
Зробити це можна самостійно, а можна довірити відповідальну роботу своїм маленьким помічникам.
Викласти печиво на деко, злегка змащене вершковим маслом і помістити на 15-20 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку.
Як приготувати смачне домашнє печиво на пиві розповіла Світлана Сорока, рецепт і фото автора.