На випадок раптово наскочили гостей вам обов’язково потрібно тримати швидкий цей рецепт пирога з варенням у себе під рукою. Солодкий заливний пиріг це знахідка для кожного, у кого немає багато часу стояти біля плити. Для цієї випічки ви можете використовувати залишки різного варення, джем, повидло, фрукти, ягоди, сухофрукти, тобто все те, що вам завгодно. Але потрібно сказати, що ідеального рецепта не буває, кожен вносить свої корективи в рецептуру, ось так і я замінила маргарин сметаною, тим самим зробила випічку ще смачніше і ніжніше.
Швидкий пиріг з варенням
покроковий фото рецепт
Для заливного бісквіта знадобляться:
Складові:
- Яйця курячі – 4 штуки,
- Цукровий пісок – 100 грам (можна варіювати, якщо любите солодше),
- Сода харчова, гашене оцтом – 1 ч. Ложка (без гірки),
- Сметана (будь-якої жирності) – 200 грам,
- Борошно пшеничне – 1 склянка,
- Варення суничне або будь-яке інше – 200 грам,
- Маргарин або рослинне масло (без запаху) для змазування дека.
Процес приготування:
Відокремте яєчні жовтки від білків. У кожну миску додайте по 50 грам цукрового піску і ретельно збийте міксером до густої однорідної маси. Потім змішайте яєчні маси в одній мисці і знову все пробийте міксером.
В отриману суміш додайте гашене оцтом харчову соду, перемішайте. У моєму рецепті використовувалася сметана жирністю 20%, але думаю, що це не принципово, також можна використовувати більш легкий продукт або ж сільську сметану більш жирну і густу. Просто результат буде трохи різний, бісквіт буде зі знежиреним продуктом легким, а з жирної сметанкою – ситним і більш калорійним. Залишається додати просіяне заздалегідь пшеничне борошно і все акуратно перемішати, розбиваючи все грудочки.
Тісто виходить рідким.
Змастіть деко олією або маргарином і акуратно вилийте на нього підготовлене тісто, розрівняйте.
Тепер потрібно розкласти вибране вами варення по листу. Я ще зробила розлучення за допомогою дерев’яної палички.
Випікаємо бісквіт з варенням в духовці при температурі 180 – 200 градусів. Час випічки – 40 – 50 хвилин, в залежності від потужності вашої духовки.
Готовий пиріжок розріжте ще гарячим на ромбики і викладіть на блюдо.
За бажанням можна посипати випічку цукровою пудрою.
Не бійтеся експериментів на своїй кухні. Смачного!